duminică, decembrie 3, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Piramida neterminată de la Zawiyet el-Aryan, un sit arheologic incredibil pe care nimeni nu are voie să-l viziteze

Complexul arheologic denumit „piramida nordică neterminată de la Zawyet El Aryan” este cunoscut şi sub numele de Piramida din Baka sau Piramida din Bikheris, termen folosit de arheologi și egiptologi pentru a descrie o mare zonă dintr-o piramidă neterminată, situată în localitatea Zawyet El Aryan din Egipt. De zeci de ani, această piramidă nu poate fi vizitată de turiști.

Piramida este datată de cercetători în timpul dinastiei timpurii sau mijlocii a 4-a (2613-2494 î.Hr.), în perioada Vechii Împărății. Beneficiarul piramidei nu este cunoscut pentru cei mai mulți egiptologi, deşi specialistul Miroslav Verner crede că ar fi vorba de un rege cunoscut sub numele său elenizat, Bikheris, de la egipteanul Baka. Dimpotrivă, Wolfgang Helck și alți egiptologi se îndoiesc de această atribuire.

Problema e că din 1964, nimeni nu a primit permisiunea de a vizita acest sit arheologic. Turiștii și chiar arheologii nu au voie să viziteze acest loc; dar ce-a găsit guvernul în acest loc misterios de a interzis cercetările de peste 50 de ani?

Privind la fotografiile făcute cu mulţi ani în urmă în acest loc, se poate observa cum locul a fost săpat în piatră dură, circa 25 de metri. În 1911, arheologul italian Alessandro Barsanti a fost pur şi simplu uimit de ceea ce a găsit acolo: „Mărimea și bogăția materialelor, perfecțiunea tăieturilor, finisajul exemplar al sarcofagului de granit, îndrăzneala structurii și înălțimea pereților – toate se reunesc pentru a compune acest ansamblu unic până acum. Este un adevărat șoc și nicăieri puterea și perfecţiunea vechilor arhitecți egipteni nu este atât de evidentă ca aici”.

Astfel, se pune întrebarea: cum de au putut oamenii, în urmă cu circa 4.500 de ani, să realizeze un asemenea complex? Şi mai ales, de ce s-a interzis accesul aici?

Foarte interesant și..  A apărut un nou păcat: EPILAREA. Aceasta este în strânsă legătură cu modul în care ne îmbrăcăm, fiind o „consecinţă a indecenţei”

Surse: incredibilia.ro; lovendal.ro

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.