duminică, aprilie 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Planta care te scapă de alergii şi de boli de piele

Urechelnița este o plantă de origine montană, dar creşte și în grădini, pe zidurile din piatră sau pe acoperișurile de ţiglă ale caselor.

În medicina populară, aceasta plantă este folosita încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea unor infecții ale urechii, de unde și denumirea populară de curechiul stâncii, ghintură, iarba ciutei, iarbă de urechi, iarbă grasă, iarba lupului, iarba tunului, nevăstuică, buruiana porcului, argintură, verzișoara, pentru durerile de dinți, a arsurilor, pentru eliminarea bătăturilor. Are un aspect foarte frumos, de aceea este răspândită şi ca plantă decorativă, în special în grădinile cu colțuri pietruite sau  grădini japoneze.

Frunzele au o formă ovală şi vârful ascuţit.

Se spune despre Urechelniţă că seamănă, atunci când este în prima ei perioadă de vegetaţie, cu Anghinarea.

Are aspectul unei rozete formate din nenumărate frunze cărnoase.

În centrul acestei rozete crește o tulpină înaltă de până la 40 centimetri, ce poartă flori frumoase că niște steluţe de culoare roz sau roşie.

Frunzele cărnoase și foarte suculente se folosesc în aplicații direct pe piele, în bolile de piele, Zona Zoster sau pentru hidratarea tenului uscat sau aspru.

Urechelniţa se culege numai în stare proaspătă, începând cu luna martie până la mijlocul lunii octombrie.

Substanţele despre care se ştie că ar exista în compoziţia acestei plante sunt sărurile astringente şi  acidul malic.

Planta este antiinflamatoare, cicatrizantă, antibiotică, astringentă, diuretică, sedativă, hemostatică, antispasmodică, vermifugă.

Se folosește în special sub formă de suc proaspăt, extras din frunzele cărnoase, ce se taie pe lungime, apoi se pun pe marginea unei farfurii adânci și se lasă să se scurgă.

Foarte interesant și..  Anunţ oficial de la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară: a fost găsită „Particula lui Dumnezeu”

Cu acest suc se tamponează părțile de piele afectate de eczeme.

Același suc de urechelniță se mai folosește la tratarea altor boli de piele: erizipel, pigmentare, alunițe, lentigo, pete din naştere sau pete de bătrâneţe şi poate chiar să elimine pistruii.

În Zona Zoster, sucul de urechelniță este foarte bun pentru calmarea durerilor foarte mari pe traiectul nervului.

Frunzele zdrobite se pot aplica pe bătături, pe zonele afectate de acnee, pe înţepăturile de insecte, pe răni sau arsuri.

Deşi este recomandată pentru efectele miraculoase în bolile de piele, Urechelniţa poate fi administrată şi intern cu rezultate bune, în afecţiuni renale, otite, dureri de dinţi sau urechi, afecţiuni nervoase, diaree, febră, hemoroizi sau paraziţi intestinali.

Sub formă de decoct, se pot face spălături în cancerul de piele sau uterin.

Sursa: secretele.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.