sâmbătă, septembrie 23, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Porumbul curcubeu-o „nestemată” a naturii! Are boabe de diverse culori, dar nu este modificat genetic

Barnes s-a putut bucura de recolte de știuleții multicolori.

Porumbul curcubeu, cum este supranumit porumbul multicolor, a fost obținut de un fermier din Oklahoma. Carl Barnes a căutat soiuri de porumb cultivate în mod tradițional, dorind să pună în valoare moștenirea sa amerindiană (Cherokee).

A obținut un soi de porumb ale cărui boabe au aspectul unor pietre prețioase. Neștiindu-i istoria, mulți ar fi tentați să creadă că porumbul cu știuleți multicolori se datorează unor modificări genetice.

După ani de combinare a unor vechi soiuri de porumb și de selecție a celor mai reușite exemplare, Barnes s-a putut bucura de recolte de știuleții multicolori. A împărțit boabele de porumb cu bătrânii triburilor amerindiene și cu alți cultivatori pasionați.

Greg Schoen, un prieten de-al său, a creat hibrizi prin plantarea porumbului multicolor în preajma porumbului obișnuit.

Schoen a oferit boabe de porumb obținute unei organizații numită Native Seeds/SEARCH care, în prezent, distribuie materialul de semănat către doritori. Această organizație dispune de o bancă de semințe ce conține mostre de la circa 2000 de soiuri rare de plante.

Native Seeds/SEARCH a început ca un proiect conceput pentru a proteja și păstra soiurile tradiționale de plante agricole, cultivate de către americanii nativi (amerindieni).

Exceptând culoarea deosebită a boabelor, porumbul multicolor are aceleași calități ca și porumbul obișnuit. Poate fi folosit pentru obținerea mălaiului sau pentru popcorn.

Sursa: cunoastelumea.ro

 

Foarte interesant și..  Cel mai sănătos aliment al secolului. De cinci secole calitățile acestei plante au fost date uitării

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.