joi, octombrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Povestea emoționantă a celui mai celebru SĂRUT din lume. Cine sunt protagoniștii?

Edith Shain, fosta infirmiera al cărei sărut pasional cu un marinar, imortalizat la New York, la sfârșitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a devenit ulterior unul dintre cele mai celebre clișee fotografice ale secolului XX, a murit, la Los Angeles, la vârsta de 92 de ani.

Fotografia, publicata in revista Life, care o prezintă pe tânăra femeie in uniforma ei imaculata de infirmiera, in bratele unui marinar care o săruta pasional, a devenit una dintre imaginile emblematice pentru perioada care a marcat sfârșitul războiului dintre Statele Unite ale Americii si Japonia.

Pe 14 august 1945, Edith Shain se afla la școala de infirmiere, cind radioul a anuntat capitularea armatei japoneze. Ea a povestit mai târziu ca s-a dus in Times Square pentru a sărbători aceasta veste alaturi de miile de oameni adunați in acea piață si s-a lăsat prinsa in brate si sărutata de unul dintre numeroșii marinari prezenți la fata locului.

Fotograful Alfred Eisenstadt, cel care a imortalizat-o pe Edith, a decedat in 1995. El a relatat ca il remarcase mai întâi pe marinar, care străbătea mulțimea, sărutându-le pe toate femeile care ii ieșeau in cale.

„Pe urma, am vazut-o pe infirmiera, in mijlocul acelei mulțimi. Am rămas cu privirea asupra ei si, asa cum speram, marinarul s-a apropiat, a luat-o in brate si a aplecat-o pe spate pentru a o saruta”, a explicat intr-un interviu Alfred Eisenstadt. „Evident, daca fata nu ar fi fost infirmiera, daca hainele ei ar fi fost de culori închise, nu as fi făcut acea fotografie”, a adăugat el.

Edith Shain si-a dezvaluit identitatea abia după câteva decenii, contactându-l pe fotograf la sfârșitul anilor ’70. De-a lungul anilor, multe femei au pretins ca erau infirmiera din celebra fotografie, in care chipurile celor doi protagoniști nu pot fi identificate.edith shain sarut celebru

Foarte interesant și..  LEAC UIMITOR pentru BOLI GRAVE. Varza murată este un medicament de care nu a știut nimeni multă vreme

Fotograful a declarat ca a recunoscut-o pecând aceasta s-a prezentat în fata lui. In schimb, marinarul din fotografie nu a fost niciodată identificat.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.