vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Pregăteşte-ți organismul pentru a face față frigului! În 24 de ore vom trece de la 30 la 13 grade Celsius

Schimbările bruște de temperaturi, anunțate de meteorologi pentru zilele următoare, ar putea produce șocuri pentru organism. De la 30 de grade, la cel mult 13, corpul uman va resimți puternic modificările. Cum poți face față schimbărilor de temperatură, cum poți evita viroze și răceli?

Pentru că acestea sunt și perioadele în care putem să răcim ușor, Ministerul Sănătății recomandă vaccinul antigripal dar și respectarea unor reguli mai stricte de igienă, notează jurnalul.ro. Este obligatorie așadar spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea șervețelelor pentru strănut ori tuse. Evită, pe cât posibil, zonele aglomerate și expunerea timp îndelungat la frig.

Și alimentația are un rol important pentru a te menține sănătos. Mănâncă alimente bogate în proteine, precum carnea ori diferite tipuri de semințe, legume și fructe. Fă sport, aleargă, mergi pe bicicletă, pleacă în drumeții pe munte. Nu în ultimul rând, este necesar să te odihnești suficient. Dormi opt ore pe noapte, culcă-te mai devreme și evită să adormi în fața televizorului, a calculatorului, ori cu telefonul în mână. Folosirea dispozitivelor electronice înainte de culcare te va face să ai un somn agitat și te vei trezi obosit.

Dacă ești hipertensiv să știi că vei avea oscilații ale tensiunii arteriale și a pulsului, ceea ce îți va provoca palpitații, îndeosebi dimineața. Mai mult, schimbările bruște de vreme pot slăbi sistemul imunitar și  declanșează afecțiuni cronice.

Vremea instabilă are însă efect și asupra dispoziției emoționale, provocând depresii, probleme de concentrare și insomnii. Pentru a contracara aceste efecte este bine să faceți plimbări lungi în aer liber, să beți ceai de tei ori un pahar cu lapte și miere înainte de culcare.

Foarte interesant și..  Iarna se instalează în forță: Informare meteo de vreme rece, ninsori, polei și vânt

Răcelile sunt ținute la distanță cu ajutorul vitaminei C, al mentei, al uleiurilor volatile de pin și eucalipt, al complexului de B-uri.

Sursa: a1.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.