Acasă DE ACTUALITATE Doamne ferește! Priviți cum este dat afară din biserică un preot ortodox,...

Doamne ferește! Priviți cum este dat afară din biserică un preot ortodox, după ce superiorii lui au văzut un clip video revoltător

3

Romii din Huedin au pus stăpânire pe oraș, iar ultima aberație a fost organizarea unui ritual de jurăminte și blesteme. (vezi video mai jos)

Duminică după-masă, la biserica ortodoxă de pe strada Poștei a fost dus un sicriu pentru un ritual de jurăminte și blesteme. Jurămintele erau de genul că nu au făcut ceva, blestemele pentru cei care au scos poveștile. ”Jur că n-am f****-o”, rostește unul dintre bărbați în sfânta biserică.

Preotul Ioan Tonca a fost cel care i-a pus să jure.

Protopopul din Huedin, Dan Ionuț Lupuțan, a sesizat Mitropolia. ”Este oribil ce s-a întâmplat. Și eu am rămas… nu mai am cuvinte. L-am sunat pe mitropolit și i-am spus. L-a oprit de la slujire”, spune pentru INFO uedin protopopul din Huedin, Dan Ionuț Lupuțan.

Preotul paroh al bisericii a spus că și el e șocat. ”Nu pot să-mi revin de când am văzut. Mi-am dat seama din prima imagine că a fost ieri pentru că a dus fiica mea niște flori la biserică și le-am văzut în față. Preotul Tonca a fost ieri dimineață la biserica din Bolic, iar asta s-a întâmplat după-masă, în biserica de pe strada Poștei, unde avea drept de slujire. L-am sunat pe părinte și l-am întrebat: Părinte, ce s-a întâmplat ieri în biserică? Acesta mi-a răspuns: Au venit niște țigani să se jure. Și l-am întrebat: Chiar în biserică i-ați băgat să faceți circul ăla? E foarte grav și foarte aberant ce s-a întâmplat”, spune preotul paroh Tudor Petrovici.

Mitropolia Clujului anunță că preotul Ioan Tonca a fost oprit ”de la săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte”.

Foarte interesant și..  Strigător la cer. "Dăm ajutor social unor persoane integre fizic 100% și nu dăm o amărâtă de pensie unuia care s-a nenorocit la muncă". Confesiunea zdrobitoare a unui chirurg din Braşov, dezamăgit de deciziile colegilor

Ca urmare a relatărilor apărute în mass-media, privitoare la comportamentul iresponsabil și smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în ședința de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte. Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.

https://www.facebook.com/923620841359551/videos/574369939842492/?__xts__[0]=68.ARBIvrkpLpBasb4Lj_Y_PhcfKJK6gvzmds_znec1DVQxZ2fBtCDGg-FlUnOLDIRzFH1z0j6ENJDp_WlLTc1pKKzCpdaqdoSwKO3JHYANgA1eGu0aflY4vbaQHPxWYFDSedqKbO0YpeGszupYP2MHyN5qPwwwB32HIITEVE3FAprLXC6CIMYDLg-hCBpPfe_DllTpUZhGSyMitZEKba9rvPHg2vnH4d9Jlr0ritBtkJSXzUbHvj-osdDm5xgYNJ1JQBEs3QC6tnc7zATyAKUODzSkaa3N-WivBkXjg2lUKj_8G8jAAuwVfN-QGDw0pFVY0FzvPammSKFPC4OfReqVWEFhzl9Qk2vIuPnOBQ&__tn__=-R

Sursa: infohuedin.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentProfesor universitar, mesaj tăios pentru cei care îşi expun copiii pe Facebook. ,,Suntem mândri de copiii noștri. Chiar trebuie să-i arătăm lumii întregi?”
Articolul următorOtrava pe care o pun românii în ciorbă! Ingredientul care te poate îmbolnăvi pe loc