marți, iunie 6, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Preparaţi-vă singuri TINCTURA DE AFINE, un remediu miraculos pentru sănătate

Din fructele uscate se poate prepara în casă tinctura de afine, care este valabilă timp de 2 ani

Începând cu luna august, se pot recolta fructele de afin, care conţin mirtilină, o substanţă care penetrează celula bacteriei şi îi slăbeşte vitalitatea. Tinctura de afine este un remediu extrem de valoros pentru sănătate, cu multiple întrebuinţări terapeutice.

Afinele culese se usucă la soare, aşezate pe un singur rând, nesuprapuse, în spaţii aerisite şi bine ventilate. Pentru că, de cele mai multe ori, uscarea la soare nu este suficientă, se continuă pe cale artificială, în cuptorul aragazului, la o temperatură de 70-80 de grade Celsius, cu uşa întredeschisă.

Cum se prepară tinctura de afine

Ingrediente: 2 linguri de afine uscate; 100 ml. alcool alimentar de 70 de grade

Mod de preparare: Într-un recipient din sticlă, se pun afinele uscate, peste care se toarnă alcoolul alimentar. Se lasă la macerat timp de 10 zile, în toată această perioadă agitându-se de 3-4 ori pe zi. Tinctura se filtrează prin tifon, după care se lasă la decantat, în frigider, timp de 6 zile, pentru o limpezire deplină. Partea limpede se trece uşor într-un alt flacon, îndepărtându-se eventualul reziduu depus pe fundul recipientului. Se păstrează în sticluţe prevăzute cu dop pipetă. Tinctura de afine preparată în casă este valabilă timp de 2 ani. Administrare: De regulă, se ţin cure de 30 de zile, cu pauze de 2 săptămâni. Tinctura se administrează înainte de fiecare masă, într-o cană de ceai.

Afecţiuni în care se foloseşte tinctura de afine:

Afecţiuni ale ochilor

Acuitate vizuală scăzută, miopie, astigmatism miopic, presbitism, cataractă – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de saschiu.

Fotofobie (greutatea ochiului de a se acomoda cu lumina) – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de saschiu.

Retinopatie diabetică – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze saschiu.

Tratament de întreţinere după intervenţii chirurgicale oculare – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de gălbenele.

Foarte interesant și..  Românul care a obținut planta care face cartofi și vinete în același timp

Boli ale inimii

Protector şi coronarodilatator al miocardului – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de saschiu.

Sechele după infarctul miocardic şi cerebral – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba.

Regulator al tensiunii arteriale (pe lângă medicaţia alopată) – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba.

Creşterea rezistenţei vaselor sanguine, în bolile aparatului circulator periferic (fragilitate capilară, capilare dilatate, vene dilatate) – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba sau saschiu.

Diaree acută sau cronică nespecifică –  câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de gălbenele/ volbură.

Imunostimulator – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de măceşe.

Ateroscleroză cerebrală – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba.

Hipoglicemiant – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba.

Diabet (complicaţii neurologice şi vasculare) – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de teci de fasole.

Îmbătrânire – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de saschiu.

Sursa: topremediinaturiste.ro

 

 

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.