vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Preparatul delicios care elimină deşeurile toxice stocate în colon

Pentru a scăpa de resturile acumulate în colon şi pentru a ne păstra sistemul digestiv sănătos, avem nevoie, în primul rând, să creştem aportul de fibre. O metodă delicioasă prin care ne putem curăță colonul şi activa tranzitul intestinal constă în prepararea şi administrarea unei băuturi bogate în fibre, vitamine şi minerale, care favorizează eliminarea toxinelor acumulate la acest nivel.

Potrivit topremediinaturiste.ro, băutura naturală care curăță colonul se prepară astfel:

Ingrediente

  • 1 măr (roşu, recomandat) organic
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 linguriţă de seminţe de chia
  • 1 linguriţă de seminţe de in măcinate
  • 1 cană de apă

Mod de preparare

Se spală mărul, se curăță de seminţe şi se taie în felii subţiri, cu tot cu coajă. Se adaugă în vasul blenderului seminţele de in măcinate, feliile de măr, mierea şi apa. În băutura rezultată se presară apoi seminţele de chia şi se lasă 5-10 minute, timp în care vor absorbi din lichid şi îşi vor mări volumul.

Se amestecă din nou şi se consumă. În lipsa unui blender, mărul se rade, cu tot cu coajă, pe răzătoarea foarte fină, astfel încât să rezulte o pastă fină.

Mod de administrare

Această băutură se consumă de 2 ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara. Cura pentru detoxifierea colonului durează 2 săptămâni. Băutura dă rezultate şi în cazul în care se consumă exlusiv o zi pe săptămână. Pe perioada tratamentului, se respectă mesele obişnuite, însă se reduce consumul de zahăr, alcool şi carne roşie. Totodată, se consumă suficientă apă în timpul procesului de detoxifiere.

Fibrele solubile din mere atrag apa şi formează un gel care leagă scaunul, iar fibrele insolubile îi dau acestuia consistență, facilitându-i tranzitul prin colon, şi totodată, desprind resturile alimentare lipite de intestine.

Foarte interesant și..  „Laptele de aur”, băutura-minune care purifică sângele şi regenerează ficatul

Seminţele de in conţin Omega 3, fibre, proteine şi antioxidanţi, prevenind dezvoltarea tumorilor de colon. Sunt utile şi în cazul tipurilor de cancer existente, deoarece împiedică multiplicarea celulelor canceroase şi induc moartea celulară la tumorile de colon şi de la nivelul intestinelor.

Seminţele de chia absorb apa, formând o substanţă de consistența unui gel care curăță tractul intestinal şi facilitează absorbţia nutrienţilor. Fibrele reprezintă aproape jumătate din greutatea seminţelor, iar fosforul ajută corpul să producă ţesuturi noi.

Sursa: topremediinaturiste.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.