miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Presa italiană: Putin a trimis în Italia un ajutor umanitar inutil, iar în loc de medici, militari

Cea mai mare parte a ajutorului umanitar trimis de Rusia în Italia pentru lupta cu coronavirusul s-a adeverit a fi inutil, scrie ziarul italian La Stampa cu referire la surse anonime.

Pe 21 martie, președintele Rusiei, Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu premierul italian Giuseppe Conte, după care, 9 avioane Il-76 pline cu ajutor umanitar au fost trimise în Italia, scrie La Stampa.

Potrivit ziarului, pe lângă ajutorul umanitar, Rusia a trimis în Italia și specialiști, aceștia fiind militari de rang înalt, și nu medici. În asemenea mod Rusia urmărește interesele sale politice și diplomatice.

Drept urmare, 80% din ajutorul umanitar al Rusiei este absolut inutil sau de o însemnătate mică în lupta cu coronavirusul în Italia. De exemplu, Rusia a trimis echipamente pentru dezinfectarea teritoriilor și tehnică, în timp ce China a trimis măști medicale și dispozitive de ventilare mecanică a plămânilor.

Kremlinul a negat faptul că oferind ajutor, Rusia încearcă să facă un lobby pentru anularea sancțiunilor europene împotriva sa.

surse deschide.md

Foarte interesant și..  O poveste inedită. De unde a luat doctorul Adrian Streinu numele de Cercel

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.