miercuri, mai 22, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Prima imagine de la învestirea unui președinte american! Cum arată fotografia de acum 160 de ani, când nu existau aparate profesionale?

Fotografiile învestirii celui de-al 45-lea președinte american au fost imortalizate cu aparate foto profesionale. Chiar și fotografia unui smartphone, care dispune de soft avansat de modificare a proprietăților imaginii, este una reușită.

În urmă cu cca.160 de ani, Capitoliul era încă în construcție, iar prima fotografie a ceremoniei de învestire a unui președinte american a fost făcută prin tehnica plăcii umede, nota digitaltrends.com.

Cotidianul Time a prezentat lumii acea fotografie realizată la 4 martie 1857, la învestirea celui de-al 15-lea președinte american, James Buchanan.

Fotograful John Wood a folosit tehnica plăcii umede considerată atunci o tehnică revoluționară.

Wood lucra pentru arhitectul Capitoliului și avea ca principală sarcină fotografierea desenelor arhitecturale. El dispunea de o cameră întunecată mobilă, un fel de studio foto pe roți, pentru developarea fotografiilor.

Potrivit cotidianului Time, inginerului Montgomery C. Meigs (arhitectul Capitoliului) i s-a cerut construirea unei platforme pentru desfășurarea ceremoniei de învestire a lui James Buchanan, iar acesta a construit una în partea de est a Capitoliului pentru ca John Wood să fotografieze întregul eveniment.

Tehnica plăcii umede necesita o expunere lungă, de aceea în imaginea realizată de Wood mulțimea care se mișcă apare estompată, în timp ce participanții care stăteau pe scaune, pe platformă, sau în picioare se văd mult mai clar.

James Buchanan a fost ultimul președinte american înainte de declanșarea războiului civil.

Ca urmare a declanșării războiului civil, lui John Wood i s-a cerut să se ocupe de reproducerea hărților pentru generalul George McClellan, informa digitaltrends.com.

Sursa:a1.ro

Foarte interesant și..  Această casă ecologică din ROMÂNIA este în top 10 cele mai reușite în lume

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.