Primarul Timișoarei – declarații despre legumele şi fructele de pe piața romanească - Infoalert.ro
Connect with us

INFO ȘTIRI

Primarul Timișoarei – declarații despre legumele şi fructele de pe piața romanească

Published

on

RECOMANDARE
Antena 3 si Antena 1, probleme financiare serioase. Ce urmeaza sa le ceara cablistilor incepand cu data de 1 iunie

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a adus la o conferinţa de presă o tavă pe care se aflau mai multe legume şi un măr.

„E timpul să luăm atitudine cât mai multe persoane şi personalităţi vizavi de ceea am ajuns să mâncăm mai mult fără voia noastră decât cu voia noastră. Mai mult fără voia noastră pentru că am ajuns în situaţia de a nu avea alternative”, a declarat Nicolae Robu.

El trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că legumele şi fructele de pe piaţă nu mai au niciun gust.

„S-a ajuns ca noi să renunţăm la acele soiuri care erau foarte gustoase, cu gust plăcut şi să cultivăm soiuri care produc acelaşi tip de legume şi fructe care ne-au invadat într-o anumită perioadă, doar din străinătate. Am ajuns acum să le producem noi înşine”, afirma primarul Nicolae Robu.

A spus că fructele nu mai au gustul celor pe care le mânca în studenție, făcând referire mai ales la căpșuni.

Edilul a mai declarat că la ultimele cumpărături de legume şi fructe pe care le-a făcut, a achiziționat doar „bibelouri”.

„Dacă închid ochii şi trec prin faţa nasului acest obiect şi apoi îl iau pe acesta, sau pe acesta (n.r. – mirosind legumele şi fructele cu ochii închişi), îmi este imposibil să spun ce mi-a fost în vecinătatea nasului şi vă asigur că am mirosul foarte bine dezvoltat”, a spus primarul Nicolae Robu.

Sursa: adevarul.ro

loading...

Agricultura si economie

O afacere ce-ți asigură venituri mari! „Aurul rosu” se cultivă în Gorj și costă 14.000 de euro pe kilogram

Published

on

By

RECOMANDARE
Argumentele imbatabile ale unui profesor de fizică care afirmă că "Nu există viață după moarte"

Aurul roşu este un ingredient gastronomic foarte scump. A fost aclimatizat și în România. Planta este şofranul, care a căpătat acest renume din cauza preţului. Se comercializează chiar şi cu 14.000 de euro kilogramul.

Originar din Orientul Mijlociu, şofranul creşte acum şi pe dealurile din Gorj. Spaniolul Guzman Aparitio a cumpărat 15 hectare de teren în comuna Bustunchin pe care le cultiva in mare parte cu sofran.

„În piaţa de desfacere, aici în Spania, de exemplu, se vinde cu 8.000 de euro kilogramul şi în Europa este în jur de 14.000 pe kilogram”, spune Guzman Aparitio, investitor spaniol.

Bucătarii îi dau dreptate. Şofranul este lux şi delicatesă. Spaniolii îl folosesc la paella, căreia îi dă culoarea galben-roşiatică specifică. Italienii îl adaugă în celebrele lor risotto-uri, iar indienii îl pun şi la dulciuri.

„Este într-adevăr mai scump decât caviarul, decât vita kobe şi decât aurul. Îl folosim foarte rar, îl folosim la mese speciale pentru că are o aromă delicată şi nu toată lumea ştie să aprecieze”, spune Claudia Turbatu, bucătar şef.

Sursa: deretinut.net

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***