marți, iunie 6, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Revoluție în medicină. Primul transplant de cap uman a reușit

In anul 2017, controversatul neurochirurg italian Sergio Canavero a anunțat primul transplant de cap de la om la om. Operația a fost condusă de către dr. Xiaoping Ren, care in 2016 a reușit această procedură pe o maimuță.

„Primul transplant uman pe cadavre umane a fost efectuat”, a afirmat Canavero, adăugând că urmează schimbul între un corp de donator aflat în moarte cerebrală şi un cap încă viu. Operația a avut loc la Universitatea Harbin Medical din China a „și  a durat 18 ore arătând  că este posibilă reconectarea cu succes a coloanei vertebrale, nervilor şi vaselor de sânge.

„Şi acela este ultimul pas pentru transplantul de cap pentru tratarea unei probleme medicale”, potrivit Telegraph, a adăugat medicul italian, precizând că această procedură este „iminentă”.

”Reușita” a fost însă obținută pe două cadavre, dar Canavero afirmă că o operație pe un om în viață va avea loc ”iminent”.

În 2015, Sergio Canavero a şocat comunitatea ştiinţifică, afirmând că este gata să realizeze transplantul de cap uman în următorii ani.

Atunci, Valery Spiridonov, un programator din Rusia, diagnosticat cu o formă de atrofie musculară spinală cunoscută sub numele de „Werding-Hoffmann”, a anunţat că a acceptat să fie primul pacient care va fi supus unui transplant de cap.

În septembrie 2017, rusul a afirmat că nu doreşte să fie subiectul procedurii deoarece medicul italian, supranumit Frankenstein, după celebra poveste, nu a putut să-i promită că va obține ceea ce el îşi dorește, să meargă din nou.

Chiar daca operația a fost amânata de mai multe ori, acum chiar ca nu mai exista nicio șansa ca rusul sa fie operat deoarece el intre timp s-a si căsătorit, devenind chiar si tata.

Foarte interesant și..  Nume care habar nu aveai că se sărbătoresc de FLORII. Liliana, Laura, Veronica, Angela chiar și Laurențiu

Neurologul Sergio Canavero s-a reorientat către China, pe motiv că șansele de a găsi un donator sunt ridicate şi pentru că a primit şi sprijinul medicul Xiaoping Ren, din cadrul Universităţii Harbin Medical.

În conferinţa de presă susţinută la Viena, profesorul italian a afirmat că „un număr ridicat” de oameni s-au oferit deja voluntari pentru transplant.

Pentru prea mult timp, natura ne-a dictat regulile ei. Ne-am născut, creștem, îmbătrânim şi murim. De milioane de ani oamenii au evoluat şi au murit 100 de miliarde de oameni. Acesta este un genocid la scară largă. Am intrat într-o epocă în care ne vom lua destinul în propriile mâini. Se va schimba totul, te va schimba la toate nivelurile. Primul transplant de cap, în mod uman, a fost realizat.

Toată lumea a afirmat că este imposibil, dar operaţia a fost un succes,” a afirmat Sergio Canavero, adăugând că lucrarea științifică  cu detaliile procedurii va fi publicată în curând.

Vezi mai multe despre acest subiect aici

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.