luni, mai 20, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Primul vaccin împotriva cancerului folosind tehnologia ARN mesager este testat cu succes pe pacienți cu melanom

Un bărbat din Marea Britanie este printre primii care au primit un vaccin experimental mRNA conceput pentru a preveni recurența cancerului de piele melanom. Steve Young, un muzician în vârstă de 52 de ani, a avut anterior extirpat un melanom în stadiul II și a declarat că vaccinul reprezintă „cea mai bună șansă” pentru a preveni revenirea cancerului.

„Mă simt norocos să fac parte din acest studiu clinic,” a spus Young într-o declarație. Aceasta este faza a treia a unui proces de studiu care a arătat deja rezultate încurajatoare la voluntarii umani, iar Young se va alătura altor peste 1.000 de persoane la nivel mondial care vor participa, scrie BBC.

Detalii despre vaccinul mRNA-4157

Vaccinul, denumit mRNA-4157 sau uneori V940, este conceput pentru a fi administrat împreună cu medicamentul Keytruda (pembrolizumab). Rezultatele din etapa anterioară a studiului au arătat că această combinație a dus la o reducere cu 44% a recidivei sau decesului la 18 luni după îndepărtarea chirurgicală a melanomului de grad înalt.

Young și ceilalți participanți la studiu știu că vor primi Keytruda. Ce va rămâne un mister, atât pentru ei cât și pentru medicii care îi supraveghează, este dacă vor primi vaccinul real sau un placebo.

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Surorile gemene identice s-au căsătorit cu frați gemeni identici. Cum arată copiii gemeni? Lume întreagă se miră

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.