miercuri, mai 31, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Profesorii se pregătesc să inchidă școlile. „Salariile noastre nu sunt pensii speciale! Le puteți plafona când vreți, iar noi nu suntem parlamentari sau primari”

Mai jos puteți citi un manifest al cadrelor didactice, nemulțumite de felul în care sunt tratați de către actualii guvernanți, aceiași care de ani buni au lăsat profesorii la coada clasamentului bugetarilor. Miercuri între orele 11.00 și 13.00 toți profesorii declanșează Greva de Avertisment de 2 ore.

„E despre DEMNITATE, domnilor guvernanți!

Răbdarea are și ea limitele ei! Așteptăm de ani buni ca Guvernul si Parlamentul Romaniei să respecte Legile! Legea Educației, care stabilește, făra echivoc, finanțarea Educației cu 6% din PIB, Legea 153 care stabilește nivelele salariale ale angajaților din educație, mult, mult mai mici decât ale celor din Justiție, sănătate, administratie publica, undeva în subsolul grilei de salarizare, iar Guvernul României nu este în stare să respecte nici macar aceste nivele de salarizare și le amână la nesfarșit!

Colegii din personalul nedidactic si didactic auxiliar trăiesc, mulți dintre ei, cu salarii de 1800-1900 de lei, iar regulamentul sporurilor nu se aplica nici azi, la 5 ani de la apariția legii, salariaților din educație!

Ne-ați lăsat în timpul pandemiei în voia sorții, să ne descurcăm fiecare cu ce avem și cu ce știm, să ne folosim fiecare propriile mijloace de învățământ, să facem și să distribuim fișe, să corectăm teme, uneori pe telefon, să căutam platforme de învățare și resurse educaționale, să invățăm singuri tot ceea ce trebuia să ne învățați, în timp ce platformele și resursele se lasă așteptate în continuare!

Am ajuns ca, în aceste zile în care prețurile o iau razna în sus, să găsiți de cuviință să amânați, pentru a câta oară, întregirea, nu majorarea, salariilor! Desigur, salariile noastre nu sunt pensii speciale! Le puteți plafona când vreți, iar noi nu suntem parlamentari sau primari, nici nu lucrăm in justiție!

Foarte interesant și..  Eleva care s-a luat la trântă cu sistemul din România abandonează lupta şi pleacă din ţară: „Las în urmă o Românie dominată de ipocrizie şi prostie“

Dacă nu aveți un profesor, nu e nicio problemă, în locul nostru poate preda oricine! Lipsa unui profesor nu ucide oameni! Ea omoară doar viitorul unor copii! Interesează pe cineva? În acești ani, un număr mare de profesori, se vor pensiona și vor trăi cu pensii după salariile pe care le-ați “dat”! Pe cine veți aduce în locul lor la mai puțin de 500 de euro, vă interesează?

E timpul, stimați colegi, să le aducem aminte guvernanților de

DEMNITATEA personalului din educație! Stând alături și așteptând să o facă doar cei de lânga voi, Ea va fi călcată, în continuare, în picioare! Ați cerut, de atatea ori, să recurgem la acțiuni sindicale hotărâte! Haideți, miercuri, pentru doua ore, să ne luăm

DEMNITATEA ÎNAPOI!”

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.