luni, mai 20, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Profesorul Mircea Beuran dezvăluie greşeala majoră pe care o facem toţi la masă

Mircea Beuran, şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Floreasca, a afirmat că mâncatul rapid înseamnă a “îngurgita foarte mult dintr-o dată şi a lăsa stomacul să lucreze foarte greu cu un volum de mâncare pe care nu poate să-l pregătească” şi a precizat că starea aceasta de a sta mult în cavitatea gastrică stabileşte un anumit disconfort.

Medic specialist gastroenterologie: Care este cea mai bună pâine din comerţ. Atenţie la păcăleala din supermarket

Mircea Beuran a fost întrebat, joi, la Medika TV, la Maratonul Sănătatea Digestiei, care sunt cele mai frecvente afecţiuni digestive.
“Plecând de la Hipocrate, spunea ”Suntem ceea ce mâncăm”.  Ceea ce mâncăm în dinamica timpului, vedem că mâncarea noastră pe care ne-o dorim să fie cea mai bună, cea mai sănătoasă, cea care să ne întreţină energiile pentru activităţile pe care le desfăşurăm, vedem totuşi că am intrat în perioada anilor 2000-2020 într-o incidenţă a ratei mari a bolilor de tub digestive. De fapt, ar trebui ştiut că foarte, foarte multe boli intră prin această poartă, cavitatea bucală, iar bolile în tubul digestiv le-am putea cataloga:  boli funcţionale ale tubului digestiv, boli cronice şi boli acute. Unele din aceste boli, fie…

Citește continuarea pe RomaniaTV.net

Foarte interesant și..  Fermierii români sunt în alertă: "Porumbul din Ucraina este atât de toxic încât nici porcii nu-l consumă"

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.