vineri, iulie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Așa ceva vezi doar in filmele S.F. Orașul din Arabia Saudită, fără mașini și fără străzi. Poluare zero

Arabia Saudită a început construcția unui oraș unic în lume prietenos pentru pietoni, proiectat într-o linie perfect dreaptă, care va lega coasta Mării Roșii de munții și văile superioare din nord-vestul regatului. Proiectul orașului, denumit în mod adecvat THE LINE, în cadrul proiectului gigant cunoscut drept „Neom” este proiectat în straturi, cu un strat superior prietenos cu natura, fără vehicule numai pentru pietoni și două niveluri subterane pentru infrastructură și transport ultra-rapid, Oraşul va avea de 170 de kilometri lungime si este estimat la 500 de miliarde de dolari. (vezi video mai jos)

Este un oraș cu o dimensiune de 33 de ori mai mare decât New York-ul, care ar urma să fie un hub de business şi tehnologie pentru epoca post-petrolieră a regatului – a declarat prinţul coroanei Mohammed bin Salman, citat de Bloomberg.

Arabia Saudită a început să mute pământul și să facă tuneluri prin munți pentru a construi un oraș liniar futurist, despre care oficialii speră să-și găzduiască primii rezidenți în 2024, a declarat directorul executiv al proiectului.

Regatul a lansat construcția orașului ca parte a „Viziunea 2030” a prințului moștenitor saudit Mohammed bin Salman pentru a îndepărta economia de brut, a relaxa restricțiile sociale și a stimula investițiile. Cu lipsa vehiculelor supraterane, prințul moștenitor și-a subliniat potențialul de emisii de carbon și a pus accent pe conservarea naturii.

Proiectul pretinde, de asemenea, că este primul din 150 de ani de dezvoltare urbană majoră concepută în jurul oamenilor și nu în jurul drumurilor. Se dorește a fi un oraș de un milion de locuitori cu o lungime de 170 km care păstrează 95% din natura, cu zero mașini, zero străzi și zero emisii de carbon.

Foarte interesant și..  I-au trebuit 12.000 de sticle, dar a reușit! Bărbatul din imagine a realizat ceva cu totul deosebit din sticle de șampanie

În ciuda controverselor din jurul represiunii împotriva protestatarilor și a opoziției localnicilor în timpul relocării, compania intenționează să-și păstreze termenul limită și să continue construcția metropolei sale „durabile, compacte și locuibile”, programată să-și întâmpine primii rezidenți în 2024.

Arabia Saudită va investi între 100 și 200 de miliarde de dolari în proiectul The Line, care se estimează că va genera 380.000 de noi locuri de muncă și va crește PIB-ul Arabiei Saudite cu aproximativ 48 de miliarde de dolari până în 2030.Face parte dintr-un plan ambițios de a îndepărta Arabia Saudită de dependența de petrol și de a transforma țara într-un centru tehnologic precum Silicon Valley, încorporând în același timp orașe, centre de cercetare, zone de educație și atracții turistice.

„Va fi o destinație și o casă pentru oamenii care visează în mare și vor să facă parte din construirea unui nou model de locuință excepțională, crearea de afaceri înfloritoare și reinventarea conservării mediului.”

Planurile includ taxiuri cu drone zburătoare, un parc de distracții în stil Jurassic Park cu dinozauri roboti și cea mai mare densitate de restaurante cu stele Michelin din lume, potrivit The Wall Street Journal.

Articole asemănătoare