vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Prostia nu se vindecă. Iată câteva semne clare care te anunță ca ai în față un PROST. Dacă le observi, fugi cât poți de tare. Prostul mai are și mintea odihnită

Cred că prostia devine perfectă atunci când întâlnim toate aceste 7 trăsături într-un om. Abia atunci putem spune cu mâna pe inima :”Ba ești proastă sau prost ca noaptea, de dai în bălti, de împungi, nu mai ai scăpare. Dacă prostia ar durea...”

Când pentru tine a gândi ajunge să echivaleze cu zdrăngănirea smartphone-ului, când tot universul tău e facebook-ul și televiziunile de știri, antiștiri și, mai ales neștiri, când n-ai mai deschis o carte de-un mileniu sau, de fapt, nici n-ai habar ce-i aia carte, când scrii ca un analfabet şi te justifici că greşelile gramaticale le-ai făcut „din grabă”, să știi că eşti prost.

Totuși haideți sa vedem semnele care arat PROSTIA.

1. IGNORANȚA – un mare semn de prostie este să fii un om ignorant. NU VORBIM DESPRE LUCRURI DESPRE CARE NU NE-AM DOCUMENTAT ÎNAINTE! Asta este ignoranța. Să vorbeşti prostii când tu nu ai citit în viaţa ta 2 rânduri despre un subiect. Când te educi şi te documentezi, abia atunci câştigi dreptul de a-ţi exprima o părere. Sunt oameni care şi-au dedicat întreaga carieră şi viaţă cercetării unui domeniu şi vine un ignorant şi aruncă cu rahat din propria gură asupra muncii unor oameni pasionați şi dedicaţi.

Asta este ignoranţa. Asta este dovadă de prostie. Lipsa de educație dublată de tupeu nesimțit. Un prieten spunea : „Nimeni nu s-a născut învăţat însă nu ai nicio scuză să mori prost„.

Când vedem ignoranţa, deja vedem prostia arătându-şi adevărata faţă. DAR, mai există 6 trăsături importante care fac prostia să se arate în toată splendoarea ei. Dacă eşti doar ignorant însă ai doar calităţi s-ar putea să scapi cu basmaua curată şi să nu fii considerat o persoană proastă.

2. LENEA

Să fii un om leneş sau un parazit este o altă dovadă de prostie. Ai potenţialul uriaş de a face lucruri extraordinare şi tu preferi să freci menta şi să laşi zilele să treacă una după alta lăsând tot potenţialul tău minunat să se irosească? De ce să înveţi dezvoltare personală, de ce să faci sport şi să mănânci sănătos, de ce să înveţi să ai relaţii minunate, de ce să înveţi să faci bani şi să îţi câştigi independenţa financiară?

Pentru toate astea trebuie muncă şi tu nu ai chef. Eşti o putoare. Eşti o persoană leneşă. Şi implicit proastă. Îţi meriţi soarta şi suferinţele.

3. IQ SCĂZUT

În principiu IQ-ul rămâne constant de la naştere și până la moarte. Aşa că dacă îl ai scăzut, ghinion. Aparent, multă lume se referă la IQ scăzut ca prostie şi la cel crescut ca inteligenţă. Eu nu aş face greşeala asta. S-a dovedit că ai nevoie de un IQ de măcar 90 ca să poţi obţine rezultate în orice domeniu al vieţii .Inteligenţa măsurată de IQ se referă doar la emisfera cerebrală stângă, la logică, şi s-a dovedit în numeroase studii că nu IQ-ul ci inteligenţa emoţională EQ face diferenţa în viaţă când vine vorba de succes şi realizări.

Aşadar, nu ar trebui să ai motive de îngrijorare legate de IQ. Şi nu te teme de prostie la acest punct decât dacă ai un IQ sub 90. Un test asemănător cu cel oficial pentru IQ ai aici.

4. EQ SCĂZUT

Mai degrabă poţi să fii considerat o persoană proastă dacă ai EQ scăzut. Adică inteligenţa emoţională.

Adică, te enervezi repede şi eşti o persoană impulsivă, nu poţi să amâni recompensa în viaţă şi faci credite ca să cumperi ceva ce nu ai neapărată nevoie acum, mănânci inutil pentru că nu îţi poţi controla impulsul de pofticios, îţi lipseşte empatia faţă de oamenii din jur, etc. Din fericire, inteligenţa emoţională este educabilă. Un mic articol aici.

Foarte interesant și..  5 greșeli care încetinesc metabolismul și duc la creșterea în greutate. De la consumul cafelei decofeinizate până la băutul unui pahar de apă

5. UN CARACTER INFECT

Dacă a murit capra ta şi vrei să moară şi capra vecinului, dacă îţi place să bârfeşti în loc să îţi vezi de existenţa ta, dacă îţi moare sufletul de invidie faţă de realizările altora în loc să te bucuri de realizările tale chiar dacă sunt mai mici, dacă faci sex cu partenerul de viaţă al celui mai bun prieten sau celei mai bune prietene, dacă îţi trădezi oamenii când aceştia ţi-au încredinţat încrederea lor, dacă minţi şi calci pe cadavre pentru a-ţi atinge scopurile, dacă nu poţi întinde o mâna de ajutor semenului tău aflat în suferinţă, atunci ai un caracter infect şi eşti foarte aproape să fii un mare prost sau o mare proastă. Depinde de ce scor ai la ceilalţi factori. Pentru că dacă stai excelent la restul punctelor tot mai ai o şansă să fii un geniu machiavelic rău intenţionat, dar nu eşti prost sau proastă.

6. FRUSTRĂRI

  • Nu ai bani
  • Nu faci sex
  • Ești bolnav sau bolnavă mai mult decat sănătos sau sănătoasă
  • Ai o fire pesimistă
  • Nu  îți asumi responsabilitatea pentru rezultatele din viața ta.

Toate acestea şi multe altele duc la frustrări. Acel sentiment că îţi doreşti lucruri pe care acum nu le poţi avea şi pentru că nu ai un suflet curat şi senin, pentru că nu ai inteligenţă emoţională să înţelegi că dacă ai răbdare, perseverezi, nu eşti o persoană leneşă şi lucrezi zilnic la dezvoltarea ta tot ceea ce îţi doreşti va deveni realitate, ajungi să te comporţi ca un prost sau o proastă.

De la frustrare la prostie e cale scurtă. Lucrează la frustrările tale şi înţelege că de tine depind rezultatele din viaţa ta. Dacă ai frustrări nu îi chinui şi pe cei din jur cu ele. Rumegă-le în liniştea ta interioară şi foloseşte energia acestor frustrări pentru a găsi soluţii la problemele pe care le ai. Te asigur că vei reuşi şi în acelaşi timp nu vei stresa la maxim oamenii din jur care probabil ţin la tine şi care au şi ei propriile frustrări la care caută soluţii. Citește mai multe despre acest subiect pe personalitatealfa.com.

COMPLETARE: In sprijinul celor relatate mai sus venim cu încă 5 lucruri care scot in evidenta PROSTIA, preluate de pe blogul mihaivasilescublog.ro

1.Dacă te uiți în oglindă și ai impresia că ești perfect/ă, există cele mai mari șanse să fii prost/proastă.

2. Dacă nu ai suficient simț al umorului încât sa te poți auto-ironiza, sunt extrem de mari șansele să fii la fel de prost/proastă.

3. Dacă orice glumă la adresa ta ți se pare un atac inadmisibil la augusta-ți făptură, șansele să fii prost sunt în procent covârșitor.

4. Dacă simți cu toată ființa ta că ai întotdeauna dreptate și nimic nu reușește să te convingă că poți sa te înșeli, cu regret îți spun că ajungem la aceeași concluzie: ești prost/proastă.

5. Dacă ai impresia că ești de neînlocuit și că poziția centrului Universului se schimbă după locurile pe care le binecuvântezi tu cu prezența, well… cred că e clar deja.

Cam astea sunt cele mai evidente cinci. Dacă le constatați la cineva din jur, bine ar fi să dați bir cu fugiții. Nu de alta, dar prostia nu se vindecă.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.