Connect with us

Educație

O nouă propunere din partea PSD privind şcolile din România

Published

on

Guvernul trebuie să includă în lista de condiţii pentru autorizarea unităţilor de învăţământ de orice tip, existenţa unui sistem de camere video de supraveghere funcţional, atât în interiorul şcolii, cât şi în imprejurimi. Propunerea vine din partea deputatullui PSD Mihaela Hunca, secretarul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Deputatul PSD Mihaela Hunca a declarat joi, 23 martie a.c., că programul de reabilitare a celor 2.000 de şcoli care în prezent nu au autorizaţie de funcţionare, trebuie să includă între condiţiile de modernizare şi instalarea unui sistem de supraveghere pentru combaterea infracţionalităţii în zonele din proximitatea unităţilor de învăţământ, potrivit portalinvatamant.ro.

„Cred că siguranţa copiilor este o chestiune care este de interes maxim pentru toţi părinţii şi bunicii. De aceea consider că, dacă Guvernul a alocat deja fondurile pentru reabilitarea celor 2.000 de şcoli fără autorizaţie, ar trebui ca odată cu modernizarea acestora să fie instalate şi camere de luat vederi, astfel încât spaţiile din şcoală şi împrejurimi să devină o zonă sigură pentru elevi. În oraşele mai mari, există deja astfel de camere instalate în unităţile de învăţământ, cu efecte pozitive în ce priveşte creşterea gradului de siguranţă pentru elevi”, a declarat Mihaela Hunca.

„Cea mai rapidă măsură pentru realizarea acestui deziderat ar fi ca Ministerul Educaţiei Naţionale să introducă în condiţiile de autorizare şi instalarea sistemului de supraveghere video. Costurile sunt rezonabile, iar orice părinte ar aprecia o astfel de măsură”, a explicat Mihaela Hunca.

RECOMANDARE
Klaus Iohannis, apel disperat catre natiune: inlocuirea acestui "accident al democratiei romanesti" care este Guvernul Dragnea-Dancila
loading...

Educație

Din seria „partidul te vrea prost”, greseli grave in manualul de biologie pentru clasa a VI-a. Unde a ajuns sa fie pozitionat ficatul

Published

on

By

Greșeli grave în manualul de Biologie de clasa a VI-a. Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le explică elevilor sistemul de organe al corpului uman.

Elevii de clasa a VI-a vor învăța peste o săptămână de pe manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Manuale care, însă, sunt pline de greșeli. După ce în presă au fost prezentate greșelile grave pe care le conțin cărțile de Geografie și de Istorie, acum au fost descoperite multe greșeli și în manualul de Biologie pentru clasa a VI-a.

De exemplu, inima și ficatul sunt puse greșit, în fotografia care prezintă sistemul de organe al omului, la pagina 19. Concret, imaginea este pusă în oglindă, iar organele plasate pe partea greșită, scrie Hotnews.ro.


Manualul face confuzie între mucegai și paraziți. La pagina 37, elevii de clasa a VI-a sunt puși să răspundă la următoarea întrebare: „2. Paraziţii care alterează pâinea sunt: a. țânțarii; b. mucegaiurile; c. viermii intestinali; d. puricii”. Mucegaiul, cel care alterează pâinea, este saprofit, nu parazit. De altfel, manualul definește corect mucegaiul de pe pâine, la pagina 35, drept „fung saprofit”, care se instalează pe organisme „moarte”.

La pagina 78, elevii de clasa a VI-a sunt întrebați: „Cine și cum se produce urina?”

RECOMANDARE
Florin Iordache, imagini inedite in care apare vorbind in fata unei sali goale: "Votaţi-mă pe mine, votaţi...pentru a fi aproape de Uniunea Europeană"

citeste mai mult pe hotnews.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***