Connect with us

INFO ȘTIRI

PSD se destrama. Inca trei parlamentari au parasit partidul

Published

on

Trei parlamentari au anuntat, miercuri, ca demisioneaza din PSD, in semn de protest fata de „modul autocrat in care este condus in ultima vreme partidul”.

Este vorba despre senatorul Emanuel Gabriel Botnariu si deputatii Corina Alexandra Bogaciu si Constantin Catalin Zamfira.

Ei au precizat ca vor activa in continuare ca independenti.

„Subsemnatii, Emanuel-Gabriel Botnariu, senator de Ilfov Corina-Alexandra Bogaciu, deputat de Ilfov Constantin-Catalin Zamfira, deputat de Ilfov, am luat decizia de a demisiona din Partidul Social Democrat, precum si din grupurile parlamentare ale acestuia, urmand sa ne desfasuram, in continuare, activitatea in grupurile senatorilor si deputatilor neafiliati.

Am recurs la acest gest ultimativ in semn de protest fata de modul autocrat in care este condus in ultima vreme partidul, toti cei care nu sunt de acord cu deciziile luate de actualul presedinte fiind linsati mediatic si exclusi”, au anuntat cei trei parlamentari, intr-o declaratie comuna.

Acestia il acuza pe liderul PSD, Liviu Dragnea, ca a lansat prin interpusi informatia ca Gabriela Firea va fi inlocuita de la conducerea filialelor Bucuresti si Ilfov.

Mai mult, cei trei sustin ca Dragnea a declansat o ampla campanie de intimidare a primarilor de sector si a consilierilor generali, avand ca scop izolarea politica a Gabrielei Firea.

„In aceasta logica se inscrie atitudinea vindicativa a presedintelui Dragnea, care a lansat prin interpusi informatia ca doamna Gabriela Firea, lider ales in unanimitate al organizatiei Ilfov a PSD, urmeaza sa fie inlocuita de la conducerea filialelor Bucuresti si Ilfov, dupa care chiar exclusa din partid, pentru simplul fapt ca a cutezat sa traga un semnal de alarma cu privire la faptul ca partidul se indeparteaza din ce in ce mai mult de agenda reala a cetateanului.

Mai mult, presedintele Dragnea a declansat o ampla campanie de intimidare a primarilor de sector si a consilierilor generali, avand ca scop izolarea politica a Gabrielei Firea si punerea acesteia in situatia de nu-si mai putea exercita eficient mandatul incredintat de bucuresteni”, mai spun parlamentarii.

Ei sustin ca Gabriela Firea nu urmareste niciun fel de interes personal sau politic, ci doar intelege sa puna interesul cetateanului mai presus de orice jocuri politice sau politicianiste.

„Asa cum a facut-o in calitate de senator de Ilfov, in mandatul 2012 – 2016, asa cum o face si acum in calitate de Primar General al Capitalei, doamna Gabriela Firea se lupta, chiar cu riscul pierderii sprijinului politic, cu toti cei care se opun, direct sau prin inactiune, proiectelor menite sa imbunatateasca viata oamenilor.

In ce ne priveste, am preferat sa ramanem intr-o zona a demnitatii, a cinstei si onoarei, si vom actiona in continuare in beneficiul romanilor in general si al ilfovenilor in particular. Vom sprijini toate masurile benefice pentru tara si pentru oameni, indiferent cine le va propune, dupa cum ne vom opune tuturor acelor proiecte care servesc interese ilegitime, de grup sau partinice”, au mai precizat cei trei parlamentari.

Grupul senatorilor PSD avea 71 de alesi pana la demisia lui Botnariu.

Astfel, in momentul de fata grupul PSD are 70 de senatori, dar unul dintre ei, Adrian Tutuianu, care figureaza printre ei a fost de fapt exclus din PSD.

Potrivit regulamentului Senatului, la articolul 137 este precizat ca: „Legile constitutionale se adopta cu votul unei majoritati de cel putin doua treimi din numarul senatorilor. Legile organice si hotararile privind Regulamentul Senatului se adopta cu votul majoritatii senatorilor. Legile ordinare si hotararile luate in procesul legiferarii se adopta cu votul majoritatii senatorilor prezenti”.

RECOMANDARE
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului despre masinile luxoase ale preotilor. „Ştiu, sunteţi invidioşi că nu apucaţi şi voi o tură cu ele"

Prin urmare, in cazul legilor organice este nevoie de votul majoritatii, ceea ce inseamna 68 plus unul, adica 69 de senatori.

sursa ziare.com

loading...

INFO ȘTIRI

Acest bugetar are o leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru corupţie

Published

on

By

Luigi Marius Ciubrei, fostul director al APDM Galaţi, a fost reţinut în aprilie 2018 pentru luare de mită. Ulterior, el a primit arest la domiciliu – postură în care se află şi în prezent – însă şi dreptul de a merge la muncă, pe postul de director. El a demisionat din funcţie, după o vreme, însă a fost pus consilier managerial al noului director. Leafa lui Ciubrei este de 27.000 de lei pe lună (brut). 

Situaţie care frizează absurdul la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) cu sediul la Galaţi. Având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Transporturilor, compania amintită plăteşte unui fost director, aflat în arest la domiciliu după ce a fost prins luând şpagă, o leafă mai mare decât cea a Preşedintelui României. După ce, în aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei (pe atunci director general al APDM) a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi şi propus spre arestare preventivă, judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest domiciliar, situaţie care este menţinută şi în prezent.

Având în vedere situaţia, Consiliul de Administraţie al APDM Galaţi (controlat de Ministerul Transporturilor) a decis să suspende temporar contractului de management al directorului general, delegând atribuţiile către directorul adjunct. De altfel, în perioada 17 aprilie-11 iulie 2018 (aproape trei luni) Ciubrei nu s-a mai prezentat la lucru din cauza interdicţiei de părăsi domiciliul. Deşi soluţia pare una corectă, trebuie spus totuşi că, potrivit legii, contractele de management trebuie anulate automat, unilateral, în situaţia de forţă majoră expresă „imposibilitatea exercitării atribuţiilor contractuale”, lucru cât se poate de evident, atâta vreme cât managerul era arestat în propria casă după ce fusese prins în flagrant de DNA luând mită pentru a face o serie de angajări preferenţiale.

Efectele acestei situaţii ciudate aveau să se vadă în 11 iulie 2018, atunci când judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru (menţinând în rest arestul domiciliar), astfel încât acesta şi-a reluat practic atribuţiile de director general al APDM Galaţi. Conjunctura absurdă (măsura arestului domiciar stabilită de magistraţi impunea şi „interdicţia de a exercita atribuţiile de serviciu care au dus la comiterea infracţiunii”) a fost perpetuată până în septembrie 2018 (deci alte două luni, răstimp în care celor de la Ministerul Transporturilor nu li s-a părut nimic anormal), când acesta a decis să demisioneze. Altfel, probabil că era şi acum director general.

Luigi Marius Ciubrei nu a rămas însă pe drumuri după demisie. A fost trecut, imediat, pe funcţia de „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, situaţie în care este mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar) şi primeşte aceeaşi leafă – de 27.000 de lei pe lună  – ca în perioada în care era director. Trebuie spus şi că ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia. Situaţia a fost sesizată în septembrie Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, care a făcut o verificare a modului cum s-a derulat întreaga afacere. Deocamdată, singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie, chiar dacă este arestat la domiciliu de aproape opt luni. Comparativ, Klaus Iohannis a primit luna trecută un salariu brut de 22.800 lei.

RECOMANDARE
Ricinul, planta care poate aduce 20.000 de euro la hectar. Era cultivată în trecut în România

Citeste mai mult: adev.ro/pjir6x

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***