duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Rareș Bogdan tras pe linie moartă de PNL. Cum urmărește Ludovic Orban să îl marginalizeze pe cel care a deschis lista la europarlamentare

Dupa succesul repurtat la alegerile europarlamentare, Rares Bogdan, cel care a deschis lista PNL, primeste semnale de marginalizare din partea partidului. Ludovic Orban a cerut amânare la ultima ședință a PNL, pentru a veni cu propuneri pentru șefia PNL București. Se împliniseră cele două săptămâni, dar liderul PNL a invocat faptul că a fost ocupat cu moțiunea și nu a avut timp să analizeze bine situația din Capitală, acolo unde partidul său obține rezultate foarte slabe în ultima vreme.

Orban a promis că vine cu propuneri de șefi pentru organizația mare, dar și pentru sectoare, într-o săptămână, însă unii lideri se îndoiesc și spun că președintele liberal nici măcar nu a făcut evaluarea activităților din filialele bucureștene și nu a convocat ședințe ca să ia pulsul.

Ce îi reproșează liberalii lui Rareș Bogdan

Un lucru îl confirmă mai toți liberalii. Locomotiva PNL la europarlamentare, Rareș Bogdan, a fost scos din calcul, din mai multe motive invocate de membrii de partid. A pus condiții partidului și a spus că, dacă va prelua șefia filialei, vrea să propună el șefii de sectoare. A spus că, dacă moțiunea trece, nu e obligatoriu să fie Ludovic Orban premierul PNL. A dat declarații la televiziuni neagreate de PNL, ba chiar, spun unii, a încălcat decizia partidului care stipulează că liberalii nu au voie să meargă la anumite posturi. S-a plâns, pe nedrept zic susținătorii lui Orban, că nu a fost invitat în delegația de la Cotroceni, deși accesul a fost liber pentru oricine a dorit. În plus, liberalii cred că profilul lui Rareș Bogdan, cu pozițiile sale față de Biserică și naționalismul exacerbat, nu se potrivește pentru București.

Pe cine preferă Ludovic Orban la șefia PNL București

Din ce în ce mai multe surse spun că preferată de președintele PNL ar fi consiliera sa pentru buna guvernare, Violeta Alexandru. Aceasta a fost ministru în Guvernul Cioloș, dar s-a despărțit de președintele PLUS când acesta și-a făcut partid și a trecut în tabăra liberalilor. Înainte a fost director al Institutului pentru Politici Publice.

Foarte interesant și..  Discurs istoric al marelui Nicolae Iorga, mereu actual, mai ales în vremuri de criză

Un alt nume în cărți ar fi Sebastian Burduja, de la PACT, partid care a fuzionat recent cu PNL. Unii liberali l-au propus pe Florin Cîțu, specialistul PNL în Finanțe, senator acum. Numai că Ludovic Orban ar considera că acesta este greu de strunit, mai ales în privința comunicării. Și Ciprian Ciucu ar fi o variantă, dar liderul liberal l-ar prefera mai degrabă pentru șefia PNL sector 6.

Ciprian Ciucu este consilier general PNL, însă a fost destul de marginalizat în partid, deși a avut o activitate intensă la Primăria Capitalei și a arătat ceea ce el a considerat a fi nereguli ale actualei administrații conduse de Grabriela Firea.

PNL merge la București pe modelul USR

,,Uitați-vă la Roxana Wring și la cum a făcut USR 40% la București”, spun unii liberali. Acesta este modelul pe care vrea să meargă și Ludovic Orban, susțin sursele. O figură proaspătă în politică, cu profil de activist, neimplicată până acum în politica de cumetrii. Alți liberali sunt sceptici însă și spun că un lider precum cel al USR la București nu va rezolva problema PNL care pierde alegeri după alegeri în capitală.Propunerile lui Ludovic Orban trebuie votate apoi de partid, iar persoanele care trec testul vor fi președinți interimari până la organizarea alegerilor în toate filialele din București.

sursa digi24.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.