Rețeta , la origine nemțească, era folosită încă din timpul celui de-al doilea Război Mondial de către soldații germani pentru creșterea imunității și pentru tratarea unor probleme de sănătate.
Licoarea a fost analizată de către oamenii de știință, care au constatat că ingredientele acesteia pot trata cu succes arteroscleroza, reduc nivelul creatininei, detoxifică ficatul, reduc nivelul colesterolului și întăresc imunitatea. Rețeta constituie adevărata armă de luptă împotriva răcelilor de sezon.
Ingredientele se pot procura ușor, probabil foarte mulți dintre voi chiar le aveți in casă în acest moment.
Ingrediente:
– 2 lămâi cu tot cu coaja
– o rădăcină de 2-3 cm de ghimbir proaspăt
– 2 căpățâni de usturoi
– 1 litru de apă
Mod de preparate:
– Se spală foarte bine lămâile , apoi se taie în cubulețe.
– Ghimbirul se curată de coajă, apoi se da pe răzătoare sau se taie in bucatele mici
– Cele doua ingrediente se pun la blender până se formează o pastă.
– Pasta rezultata se pune într-o cratiță peste care se adaugă apa
– Se fierbe amestecul timp de 15-20 de minute după care se ia de pe foc si se lasă să se răcească
– Usturoiul se curata de coaja si se spală, apoi se bagă si acesta la blender
– Pasta rezultată se adaugă peste combinația care a fiert si s-a răcit
– Se amestecă si se lasă deoparte timp de 30 de minute
La sfârșit, se strecoară si se pune lichidul rezultat intr-o sticla care se poate inchide ermetic. Se păstrează la frigider!
Mod de administrare:
Se consuma trei pahare pe zi: un pahar pe stomacul gol dimineața, cel de-al doilea pahar cu o oră înainte de prânz si ultimul pahar cu o ora înainte de cină. Cine nu suportă gustul poate să adauge o linguriță de miere la fiecare pahar.
„Tratamentul” trebuie urmat timp de două săptămâni!
Sursa: surplusdesanatate.info