sâmbătă, mai 25, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Remediu făcut în casă pentru arsurile solare. E perfect pentru copii!

Arsurile solare pot fi tratate cu un remediu simplu şi eficient, preparat în casă

Vacanţă, soare, plajă! E minunat să simţi cum pielea se răsfață sub mângâierea caldă a soarelui sau sub atingerea răcoroasă a apei. Din păcate, însă, rezultatul unei zile de plajă poate fi uneori destul de neplăcut. Arsurile produse de razele solare ne pot da bătăi de cap pe parcursul a câteva zile. Cine nu a avut măcar o dată în viaţă astfel de probleme cauzate de o dorinţă nebună de a obţine un bronz arămiu? Cine nu a simţit că pielea devine neîncăpătoare, că arde, că nu poţi purta nimic, deoarece pielea este foarte iritată şi nu suporţi nicio atingere?

Pe piaţă sunt disponibile produse variate de tratare a arsurilor solare, şi, din acest motiv oamenii nu ştiu, de obicei, pe care să îl aleagă. Când vine vorba de tratarea arsurilor solare, cele mai importante lucruri sunt timpul şi eficacitatea, căci fiecare persoană afectată îşi doreşte un tratament rapid.

Iată un remediu extrem de eficient, preparat în confortul propriului cămin:

Ingrediente:

-1 lingură de ulei de cocos

-1 lingură de aloe vera

-¼ cană de miere pură, organică

Ingredientele se amestecă foarte bine cu ajutorul unui mixer manual sau al unei spatule.

Crema preparată se aplică pe zonele afectate de arsuri. Pielea se acoperă apoi cu tifon sau comprese curate.

Preparatul rămas se păstrează într-un recipient, la temperatura camerei. Uleiul de cocos şi mierea au tendinţa de a se întări, de aceea crema nu se depozitează în frigider.

Uleiul de cocos conţine compuşi esenţiali pentru îngrijirea pielii, cum ar fi vitamina E, proteine, multipli acizi graşi. Aloe vera are efect antiinflamator și antioxidant și reduce în mod semnificativ senzațiile neplăcute la nivelul pielii. Mierea are un efect antibacterian puternic și este folosită de mii de ani pentru tratarea problemelor pielii sau chiar a rănilor superficiale.

Foarte interesant și..  Plaja ascunsă - cel mai ciudat loc din lume. Teritoriul este protejat prin lege și este ferit de ochii turiștilor

Cea mai importantă este însă prevenirea arsurilor solare, prin expunerea corectă la soare, dimineaţa pana în ora 10.00 şi după-amiaza dupa ora 16.00, dar şi prin folosirea cremelor de protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete. Acestea se aplică cu 20 de minute înainte de expunerea la soare. Astfel, veti preveni arsurile solare şi afecţiunile care pot fi cauzate de acestea.

Sursa: secretele.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.