Connect with us

LIFE

Renunțați a mai ține cartofi la frigider. Iată care sunt pericolele

Published

on

Cel mai ușor și comod mod de-a păstra diferite alimente este acela de a le pune în frigider. Totuși, ce se întâmplă dacă pui cartofi la rece?

Potrivit specialiștilor, se pare că există anumite alimente ce nu trebuie ținute niciodată în frigider. Și se pare că și cartofii fac parte din această categorie, scrie a1.ro. 

E bine să fie păstrați la răcoare, dar nu la frig, căci se pare că structură acestora chimică se schimbă. Se formează substanțe din familia amidelor, ce sunt responsabile de apariția cancerului.

Daca bagi cartofii in frigider coaja cartofului o sa se înnegrească si o sa se strice rapid. Refrigerarea mai si convertește amidonul din cartof in zahar, făcându-l mai dulce, dar nu într-un fel bun. Este recomandat sa ii depozitezi într-un loc răcoros si întunecat.

Spre deosebire de cartofii cruzi, de pe tarabele din piață sau lădițele din magazin, cartofii feliatii gata ambalaţi pot fi vechi de luni de zile, prefierţi şi apoi congelaţi instant pentru a fi cât mai crocanţi. Ei nu pot fi gătiţi într-un mod mai sănătos, de exemplu fierţi sau copţi la grătar, pentru că au fost comercializați cu scopul de a fi … prăjiţi.

Despre cartofii încolțiți se stie ca sunt foarte periculosi, deoarece conţin otravă în tulpină şi frunze.

Substanţa toxică, numită solanină, este produsă atunci când cartofii sunt expuşi prea mult la lumină. Moartea survine de obicei după o perioadă de slăbiciune şi confuzie, urmată de comă.

Pentru a evita orice pericol, este recomandată îndepărtarea petelor verzi sau încolţite, conform bzi.ro.

Cartofii conţin cantităţi semnificatve de fibre, care ajută la scăderea valorii totale de colesterol din sânge, scăzând astfel riscul apariţiei bolilor de inima.

Vitamina B6 previne acumularea unui compus cunoscut sub numele de homocisteina. Când această se acumulează în organism, poate afecta vasele de sânge, provocând probleme cardiace.

Cartofii conțin acid folic, care joacă un rol în repararea şi sinteză ADN-ului, prevenind astfel formarea de celule canceroase din mutațiile ADN-ului, scrie realitatea.net.

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Diverse

Mai toți o calcă în picioare, însă este cel mai bun tratament pentru vindecarea înțepăturilor de insecte

Published

on

By

Deși crește în multe locuri (spații verzi, grădini, terenuri de fotbal, terenuri virane, etc), prea puțini îi dau importanța cuvenită acestei plante. Se numește pătlagina și este o plantă cu aproximativ 200 de variațiuni, toate cu aceleași proprietăți medicinale. Cele mai populare sunt Lance si Broadleaf.

La noi in tara, aceasta plantă are mai multe denumiri: limba-boului, mama-ploii, pătlănjel sau iarba-mare. Înflorește în luna mai, iar ultimele frunze rămân verzi până toamna târziu.

De la pătlagină se utilizează mai ales rădăcina si tulpina. Pe lângă o mulțime de vitamine, ca A, C sau K, planta mai are in componenta si acid salicilic, ulei volatil, proteine, substanțe minerale, substanțe antibiotice si acizi grași.

Una dintre proprietățile pătlaginii este vindecarea înțepăturilor de țânțari. Planta are calități astringente puternice si absoarbe toxinele din organism. Puteți strivi frunza de pătlagină ca s-o puneți pe zonele vătămate. Se pune pătlagina pe înțepături de albine și de alte insecte, pe acnee, tăieturi sau erupții cutanate. Bandajați tratamentul aplicat pentru 4 -12 ore!

O altă modalitate de a de beneficia de proprietățile uimitoare ale pătlaginii este aceea de a va prepara un balsam pe care să îl aplicați pe piele. Este foarte bun si pentru tratarea hemoroizilor. Pătlagina are efecte uimitoare si asupra sistemului digestiv, mai ales pentru un sistem digestiv care a fost distrus de uzul antibioticelor, anti-inflamatoarelor sau calmantelor de orice fel, un sistem afectat de intoxicații alimentare, etc.

Pentru tratarea problemelor digestive puteți folosi atât frunzele cat si semințele de pătlagină. Din frunze puteți face ceai, le puteți pune în supă sau le puteți usca si folosi pentru asezonarea mâncărurilor.

Semințele de pătlagină înmuiate și consumate stimulează pierderea in greutate si îmbunătățește tranzitul. Pătlagina ajută la tratarea tusei si a răcelii, acționând ca un antibiotic foarte puternic. Este un adevărat medicament si pentru tratamentul celor bolnavi de tuberculoză, dar si pentru cei care au probleme din cauza stresului cotidian sau din cauza oboselii prelungite, tratează problemele menstruale, afecțiunile digestive, afecțiunile pielii si chiar artrita.

Sursa: http://sanatatea.ro/toti-o-calca-in-picioare-insa-este-cel-mai-bun-tratament-de-pe-planeta/

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***