Connect with us

INFO ȘTIRI

Restaurantele ne ofera cancer pe blat. Ce produse periculoase contine pizza in loc de branza si cascaval

Published

on

Un control făcut de Protecţia Consumatorului arată că multe preparate pe bază de lapte din peste 250 de patiserii, pizzerii şi restaurante din şase judeţe sunt de fapt falsuri.

Oficialii spun că patronii vindeau mâncăruri ce ar fi conţinut brânză sau unt, făcute în realitate cu grăsimi hidrogenate. Acestea sunt obţinute din ulei de palmier sau cocos şi pot duce în timp, spun nutriţioniştii, la boli foarte grave. 12 localuri au fost închise temporar, iar amenzile trec de 700.000 de lei.

În calupuri se află înlocuitori de brânzeturi. Se vând în pachete de la 1 kilogram până la un sac. Sunt cumpărate de hoteluri, pizzerii, cofetarii, restaurante şi patiserii, iar ce este înăuntru imită brânza sau caşcavalul. De fapt sunt produse alimentare pe bază de lapte cu grăsimi vegetale, adică ulei de palmier sau de cocos.

Astfel e posibil ca atunci când ne aşezăm într-un restaurant şi comandam o pizză sau paste, gustul de brânză să fie dat de un astfel de praf.

Dorin Cojocaru: ”De exemplu la o pizză quattro formagi cu 4 brânzeturi mai ales acolo că sunt specialităţi adevărate înnobilate cu mucegai, foarte scumpe, dacă eu am o pizză la 15 lei..nu am astfel de brânzeturi înnobilate. Are acest analog sunt nişte produse alimenrtae pe bază de lapte cu 30% grăsimi vegetale: ulei de palmier, de topping de pizza, nu mozzarela, confunzi, imita produsul original.”

Au fost găsite şi confiscate peste 60 de kilograme de astfel de produse în 165 de unităţi din 241 verificate.

În 90 din cele 101 patiserii controlate, peste 89% dintre preparate conţineau înlocuitori pentru lactate. Cu alte cuvinte, grăsimi hidrogenate. Clienţilor nu li se spusese însă nimic. Iar din 43 de pizzerii, 25 aveau peste 58% produse falsificate, anunţă oficialii.

În total, în 74% dintre localurile controlate în Bucureşti, Iaşi, Constantă, Timişoara, Braşov sau Cluj, autorităţile au descoperit că mâncarea vândută oamenilor este fabricată din grăsimi hidrogenate.

Marius Pîrvu, ANPC: ”Majoritatea locaţiilor, de exemplu Comandamentul Litoral 2018, în proporţie de 80% nimic din ce au în meniu nu se regăseşte în reţetă. În reţetă zice că are brânză feta, când căutăm în acte şi în depozit nu exista brânza fetă, brânză mozarella, orice″

Iar astfel de produse pe bază de uleiuri vegetale consumate în cantităţi mari pot duce la grave probleme de sănătate.

Dorin Cojocaru: ″La persoanele cu boli cronice sau la copii sau bătrâni pot crea anumte probleme digestive sau unele studii spun că sunt promotoare de cancer.”

Petre Daea: ”Am luat măsuri să facem o lege, să definim lucrurile, să urmărim produsele exact, astfel încât falsurile să fie scoase din proocupările unora.″

Autorităţile spun că legea nu le permite să închidă localurile care vând mâncare preparată cu ingrediente false.

Marius Pîrvu, ANPC: ”Le închizi, dar se redeschid sub nume diferit, practic noi închidem firma, nu locaţia. După o perioadă scurtă de timp el funcţionează în acelaşi loc.”

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

Teoretic, restaurantele sunt obligate să respecte reţetele din meniu, iar ingredientele să fie aprobate de Ministerul Sănătăţii.

sursa stirileprotv.ro

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

DE ACTUALITATE

„Adidas oferă 5000 pantofi și 900 de tricouri gratuit”. Cum sunt fraieriți românii în aceste zile, în numele celebrei companii

Published

on

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenţionează asupra unei noi campanii false care se propagă pe Internet şi are în prim plan o ofertă generoasă făcută de un important producător de încălțăminte sportivă. 

În mesaj se arată că Adidas ar oferi 5000 de pantofi (atenţie, nu 5.000 de perechi de pantofi, ci 5.000 de pantofi), pur şi simplu pentru că îşi „sărbătorește aniversarea a 93 de ani”. Cei care dau click sunt direcţionaţi către o pagina pe care trebuie să răspundă la trei întrebări, total agramate, dovadă clară pentru cei care nu sunt chiar 100% naivi, că e ceva în neregulă:

1/3:Ați cumpărat vreodată la un magazin adidas?

2/3: Preferi Adidas pentru că? ŞI, ca variante de răspuns: a)aspectul său; b)Este confort; c)Preț;

3/3: Care dintre produsele Adidas vă interesează? Variante de răspuns: a)adidași; b) Sîmbrăcăminte de port; C) Nu știu.

Ulterior, eşti anunțat că ai câștigat o pereche de „adidaşi” Adidas şi eşti rugat să dai share unei pagini. Deci o înșelătorie clasică, aşa cum a apare de nenumărate ori pe Facebook. Iar oameni creduli sunt destui…

RECOMANDARE
"Adidas oferă 5000 pantofi și 900 de tricouri gratuit". Cum sunt fraieriți românii în aceste zile, în numele celebrei companii

Daca ati primit si dvs. un astfel de mesaj in aceste zile mai ales prin intermediul aplicației WhatsAPP, răspundeți-le celor care v-au trimis mesajul, cu acest articol. Astfel veți contribui la stoparea acestei înșelătorii.

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***