Dacă folosești rețeta de chec pufos, utilizând câteva sfaturi ale bunicii, rezultatul îți va încânta papilele gustative. Pentru un preparat de post, înlocuiește ouăle cu două banane!
INGREDIENTE
5 ouă
200 grame de faina
200 grame zahăr
1 plic de praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
2 linguri de cacao
4 linguri de ulei
1 praf de sare
100 ml lapte
PREPARARE
Separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le vei bate cu zahăr. Recomandat este zahăr pudră, pentru că se topește imediat.
Albușurile le vei bate spumă. Pune in ele puțină zeamă de lămâie (sau chiar un strop de oțet, spune bunica) sau un praf de sare, ca sa se întărească si sa devina o spumă perfecta.
Amesteca gălbenușurile cu uleiul si făina. Bunica recomandă să pui faina puțin câte puțin, in timp ce amesteci, ca să nu ai cocoloașe. Amestecă cu laptele la temperatura camerei.
Amesteca albușurile bătute spumă cu o lingură.
Împarte aluatul de chec in două: intr-o jumătate de compoziție pui vanilie, iar in alta pui cacao. Toarnă in tavă o parte din compoziție, apoi toarn-o si pe a doua si cu o furculiță sau un bețișor pentru frigărui, marmorează checul.
Checul pufos se poate prepara si doar cu cacao (in acest caz pui 3-4 linguri de cacao) sau doar cu vanilie (cu 2-3 pliculețe de zahar vanilat). Poți adăuga în checul pufos nuci, ciocolată, stafide si alte fructe uscate. Preparatul îl poți servi pudrat cu zahar sau cu nucă de cocos. Oricum ai pregăti checul pufos, nu uita de ingredientul secret: dragostea!
Sursa: http://teotrandafir.com/retete-culinare/prajituri/reteta-de-chec-pufos-77711