De pe mesele de Revelion nu lipsesc niciodată carnea și băuturile alcoolice. Medicul Tudor Ciuhodaru avertizează însă că trebuie să avem mare grijă cu privire la consumul acestor categorii de produse, pentru că riscurile pot fi foarte mari, mortale chiar!
În privința alcoolului, specialistul în medicină de urgență recomandă prudență, mai ales la băuturile făcute în casă, cum ar fi țuica, palinca sau vișinata. Alcoolul metilic din acestea, consumat în cantități mari, poate provoca o intoxicație cu consecințe letale. Mai ales că, de cele mai multe ori, mesenii nu știu concentrația de alcool din băutura consumată la masă.
”Trebuie să ținem cont de faptul că este intoxicația cu alcool metilic care poate fi fatală. De la o astfel de problemă poți orbi, poți muri. Fiecare persoană își asumă un risc major atunci când consumă băuturi alcoolice făcute în casă. Pentru că dacă nu știi cum este făcut, să nu uităm de țuica de pufoaică de exemplu sau alte invenții care nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă preparat distilat din fructe precum prune”, a explicat, pentru wowbiz, medicul.
Citește continuarea pe RomaniaTV.net