miercuri, noiembrie 29, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Revenim la lampa pe gaz? Premierul anunță populația să reducă risipa de energie electrică. Vor fi penalități pentru cei care fac asta

Premierul Nicolae Ciucă face apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică şi afirmă că s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalităţi pentru cei care nu fac acest lucru, concomitent cu bonificaţii acordate celor care economisesc, dar nu există în prezent, soluţii tehnice pentru aplicarea unor astfel de măsuri, informează news.ro.

El spune că Guvernul îi va sprijini pe toţi furnizorii mici de energie care pot „avea probleme” în urma adoptării noii Ordonanţe din domeniu.

Întrebat, sâmbătă, dacă Guvernul ia în calcul măsuri de premiere a consumatorilor care fac economie la energia electrică şi de taxare suplimentară a celor care consumă mult, mai ales la orele de vârf, primul ministru Nicolae Ciucă afirmă că s-a discutat această ipoteză la nivelul Executivului, dar că încă nu există o soluţie tehnică în acest moment pentru aplicarea unei astfel de măsuri.

„Am discutat în şedinţa de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit, şi facem apel la populaţie, să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”, a declarat Nicolae Ciucă.

În ceea ce priveşte eventuala decuplare a tarifelor la energia electrică de cele practicate la gazele naturale, măsură adoptată deja de alte state europene care nu au preţuri mari la energie datorită acestei decizii, primul ministru afirmă că România susţine acest demers.

Foarte interesant și..  Panoul solar perfect transparent. Geamurile ferestrelor vor fi noua sursă de energie electrică

„Mandatul a fost cât se poate de bine structurat: el a vizat partea în care să susţinem propunerea de decuplare a preţului la energie de cel al gazelor, o soluţie unitară în ceea ce priveşte taxarea, impozitarea, precum şi o soluţie unitară în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor pe piaţa SPOT astfel încât să nu existe fluctuaţiile acelea de preţ”, a explicat premierul.  Sursa

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.