Connect with us

DE ACTUALITATE

Revoluţia fiscală ar putea închide cabinetele medicilor de familie: „Guvernanţii nu vor să audă şi să înţeleagă. Parcă vorbim în pustiu!”

Published

on

Medicii de familie nu primesc măririle salariale promise Sănătăţii, pentru că nu sunt bugetari, dar acordă cele mai multe servicii medicale. Discuţiile care se poartă în aceste zile în legatură cu salariile medicilor pot lasa impresia că, de la 1 martie, toţi vor avea venituri la nivel european şi pacientul roman va beneficia de servicii pe masura. Însa medicii de familie nu au nicio treabă cu Legea Salarizarii şi, deci, nu primesc niciun leu în plus. În schimb, sunt atinşi de efectele revoluţiei fiscale.

„Noi nu suntem salariati, aceasta lege ne exclude complet din orice fel de calcul legat de cresterea finantarii si nu tine cont de faptul ca medicii de familie, ca si medicii de ambulator, sunt privati, ei nu sunt salariati, nu sunt bugetari, sunt platiti de Casa de Asigurari pe valori de puncte si maririle despre care se face vorbire nu ne ating absolut deloc.

Mai mult decat atat, noi fiind majoritatea – peste 95% – organizati sub forma de PFA, vom fi puternic loviti de modificarile Codului Fiscal”, a declarat pentru Ziare.com dr. Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie.

Doctorul atrage atentia ca la acest moment medicii de familie sunt „cvasifalimentari” si, daca vor fi facute si alte modificari fiscale in legatura cu PFA-urile, asa cum a lasat sa se inteleaga ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, la sfarsitul saptamanii trecute, „putem sa ne inchidem cabinetele si sa plecam, pentru ca nu mai avem ce face. Sa vedem cu cine o sa se mai faca sanatate publica in tara asta”.

„Guvernantii nu vor sa auda si sa inteleaga. Parca vorbim in pustiu!”

Vicepresedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie spune ca in ultimii 4 ani au avut loc discutii cu guvernantii, insa fara niciun rezultat.

„Am discutat cu ministri in ultimii 4 ani, inclusiv cu ministrii de Finante si cu secretari de stat, am fost in audiente, le-am explicat, am elaborat un document de pozitie legat de finantare, am organizat o dezbatere legata de finantarea medicinei de familie. Parca vorbim in pustiu, nu are nimeni niciun fel de disponibilitate sa ne auda si sa inteleaga”, a mai spus Alexiu.

In ce priveste noua conducere a Ministerului Sanatatii, lucrurile stau la fel: „Am solicitat de 3 ori pana acum, am incercat sa ne intalnim cu dna ministru (Sorina Pintea – n.red.), nu am primit inca niciun rezultat. Am avut ocazia personal sa o intalnesc pe dna ministru ieri (luni – n.red.) la un forum, am reusit sa schimbam cateva cuvinte si a promis ca saptamana viitoare isi face timp pentru noi”.

Proteste fara niciun rezultat. Debirocratizarea, cel mai devreme in 4 ani

La inceputul acestui an, medicii de familie au decis sa nu mai acorde servicii decontate de casele de sanatate, cum ar fi trimiterile sau retetele compensate, deoarece autoritatile au ignorat toate solicitarile lor pentru o functionare mai buna a sistemului medical.

Cum li s-au rezolvat solicitarile? Cu alte promisiuni.

RECOMANDARE
Ministrul de Finante, Teodorovici, propunere ireala - limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate

„Legat de finantare, absolut nimic, marirea preconizata nu aduce imbunatatiri majore, ci doar firimituri, noi am solicitat o crestere a procentului de finantare in medicina primara pana la 10%, de la 5,8% cat era. Marirea pe care o au prevazuta in proiectul de norme la contractul cadru duce finantarea undeva la 5,9-6%, ceea ce e nesemnificativ. Am solicitat proceduri de debirocratizare, dar pana acum am primit doar promisiuni”. Citeşte continuarea AICI!

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

DE ACTUALITATE

Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Published

on

Un nou tip de fraudă face ravagii: eşti sunat de cineva care se dă drept operator la Telekom, Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la baza de date. Îţi spune că e ceva în neregulă cu factură ta şi te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai făcut asta, îi încarci cartelă respectivului cu 300 EURO!

Informare a Ministerului de Interne

In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile: Daca un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41.
Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare.
Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind „Provider”Orange, Telekom (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră. NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.

Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM.
Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe)cu care vor vorbi in contul tau.

Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

ATENTIE de transmis URGENT Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi; anulaţi apelul.
Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia.

In atentia utilizatorilor Internetului RUGAM TRIMITETI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI ETC….

Fiţi vigilenţi în următoarele zile!
Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita „Invitaţie”, indiferent cine o trimite.

Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard disc al computerului dvs.
Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor.

E mai bine să primiţi acest mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi să-l deschideţi.
Dacă primiţi un mail cu denumirea de ‘invitaţie”, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat.

Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea.

Acest virus a fost descoperit de cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el”, acesta este un mesaj care a fost transmis pe internet și care a ajuns în adresele electronice a mii de oameni care au luat în serios îndemnul.

RECOMANDARE
Misterul longevitatii incredibile in secta Amish! De ce adeptii ei sunt mai sanatosi decat alti oameni

Sursa: a1.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***