Acasă Diverse Rolul incredibil al berii în prevenirea infarctului. Cât trebuie să bei pentru...

Rolul incredibil al berii în prevenirea infarctului. Cât trebuie să bei pentru a avea o inimă sănătoasă

3

Pe lângă alimentele cu nutrienţi valoroşi, o inimă sănătoasă are nevoie şi de lichide care să asigure hidratarea corectă a organismului. Alături de apă, consumul de bere face minuni.

Un sistem cardiovascular sănătos este deosebit de important pentru funcţionalitatea întregului organism. Cu ajutorul inimii, sângele este pompat în toate celulule şi organele corpului. Acest organ poate dezvolta însă destul de rapid boli cardiovasculare, aşa că, pentru a-l menţine sănătos, trebuie urmată şi o dietă corespunzătoare. Această dietă, pe lângă alimente cu nutrienţi valoroşi, trebuie să prevadă şi un aport de lichide care să asigure hidratarea adecvată a organismului. Pe lângă apă, medicii specialişti recomandă alte trei tipuri de băuturi care odată consumate pot contribui la menţinerea unei inimi sănătoase.

Dr. Corina–Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, şi preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie spune că, într-adevăr, berea poate să prevină anumite afecţiuni cardiovasculare, dacă este consumată cumpătat.

„Într-adevăr, berea poate juca acest rol în procesul de prevenţie, consumarea ei cu moderaţie putând să conducă la scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare. Datorită compoziţiei sale, berea poate creşte cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL), astfel încât riscul apariţiei bolilor coronariene se poate reduce. Trebuie avut în vedere însă faptul că beneficiile pentru organism pot apărea doar atunci când ne încadrăm în limitele consumului moderat, acesta însemnând, mai exact, o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maximum 5%”, explică specialistul.

Numeroase studii arată că berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare, consumată cu moderaţie putând să reducă incidenţa acestora cu până la 30%. Berea conţine multe vitamine benefice organismului, printre care potasiu, magneziu şi vitamine de tip B, dar şi carbohidraţi, asigurând corpului uman 15% din doza zilnică recomandată pentru aceste substanţe. În plus, consumată moderat, berea poate scădea nivelul de homocisteina din sânge care, în cantităţi mari, este un factor activ pentru producerea bolilor de inimă.

Foarte interesant și..  În Japonia împăratul călătoreşte cu trenul, ca oricare alt japonez

Beneficiile pentru sănătate ale berii includ reducerea riscului de cancer şi boli cardiovasculare, creşterea densităţii osoase, prevenirea demenţei şi a bolilor coronariene, îmbunătăţirea funcţiei sistemului digestiv. În plus, berea are proprietăţi antiîmbătrânire, combate diabetul zaharat, formarea calculilor biliari şi a pietrelor la rinichi. Berea mai poate contribui la tratarea hipertensiunii arteriale, are proprietăţi diuretice şi poate reduce stresul.

Citeste mai mult: adev.ro/pbc96b


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentFemeia care susține că nu va îmbătrâni niciodată. Tratamentul la care ea a fost supusă este unul care va revoluționare lumea medicală
Articolul următorOdorizantele de camera și mașină un adevărat pericol pentru sănătatea ta