Acasă Evenimente România este țara unde Dumnezeu a lăsat toate frumusețile naturii

România este țara unde Dumnezeu a lăsat toate frumusețile naturii

0

România este o țară frumoasă, plină de multe lucruri interesante de văzut și de făcut. Cultura sa, peisajele impresionante, reperele emblematice și istoria bine întreținută îl fac una dintre destinațiile „de vizitat obligatoriu” din Europa. Ca destinație de călătorie, țara noastră oferă multe contraste care o fac unul dintre cele mai bune locuri de vizitat pentru călătorii noi și veterani. De asemenea, găzduiește unele dintre cele mai magice locuri din lume, care sunt pline de castele medievale, care oferă experiențe de basm.

Relieful României este dominat de Munții Carpați, care pot fi împărțiți în Carpații Orientali, Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.Peisajul natural al României este împărțit aproape egal între munți, 23 la sută, câmpii 39 la sută și dealuri 35 la sută.În România sunt o mulțime de lucruri frumoase de făcut și locuri deosebite de vizitat.

manastirea-voronet

Parte a Mănăstirilor pictate din Bucovina, listate UNESCO, Mănăstirea Voronet este unul dintre cele mai prețuite monumente religioase din România. Cunoscută și sub numele de „Capela Sixtină a Estului”, această bijuterie arhitecturală din secolul al XV-lea se remarcă prin nuanța unică de albastru prezentată în frescele sale minunate.

delta-dunarii

Delta Dunării este una dintre cele mai mari și mai bine conservate delte din toată Europa, cu 23 de ecosisteme care găzduiesc un număr mare de plante și faună sălbatică. Situată în județul Tulcea din regiunea Dobrogea, delta este o rețea sinuoasă de căi navigabile care provin din Marea Neagră. În total, delta are 5.165 de kilometri pătrați și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

castelul-bran

Castelul Bran este un reper istoric și un sit arheologic popular printre vizitatorii României. Castelul se află pe un deal împădurit între Țara Românească și Transilvania și este un reper popular pentru caracteristicile sale de basm.Chiar și cu legătura sa cu Dracula, Castelul Bran este astăzi un muzeu care expune mobilier și piese de artă care au aparținut Reginei Maria. Regina a folosit castelul ca reședință în 1920.Observarea castelului din exterior sau din interiorul clădirii oferă vizitatorilor șansa de a se bucura de frumusețea sa.

Foarte interesant și..  Speranţe pentru omenire. China anunță că antiviralul Favipiravir este eficient împotriva COVID-19
transfagarasan

Faimosul Transfagarasan, merită din plin să vă petreceți timpul pentru a călători pe acest drum uimitor.În zonă sunt câteva obiective turistice unice, Lacul Balea,lacul glaciar din Muntii Fagaras, Barajul Vidraru și Cascada Bâlea.Toți cei care vizitează aceste locuri sunt uimiți de peisajul uluitor.Top Gear, a numit autostrada Transfăgărășană una dintre cele mai bune drumuri de conducere din lume, la egalitate cu faimosul Stelvio Pass din Italia.

Totuși acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice și bijuteriile care le ascunde această țară frumoasă.

În general, România este plină de destinații încântătoare care atrag orice iubitor de natură.Orașele românești, totuși, sunt destinații excelente pe tot parcursul anului, îmbinând vechiul și noul în moduri unice și interesante.

Cu o cultură bogată, o bucătărie tradițională consistentă, orașe vibrante și natură luxuriantă, România merită un loc în fruntea listei de dorințe de călătorie.


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentCel mai mare mister al aviației din toate timpurile. Avionul fantomă, decolat în 1949 și aterizat in1993
Articolul următorPovestea ciobanului din Dolj, care l-a văzut pe Dumnezeu, si care a prezis că războiul o să ne bată la uşă şi disperarea îşi va găsi sălaş în sufletul românilor