duminică, martie 3, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Românii ar fi avut 4.000 de euro pe lună, dacă în 1990 nu s-ar fi aplicat legea Brucan!

Economistul Constantin Cojocaru afirmă că salariații din România ar fi avut 4.000 de euro pe lună dacă se aplica democrația economică. Tot el este de părere că românii pot să ajungă din urmă națiunile dezvoltate ale Europei, într-un timp relativ scurt, dar trebuie schimbat din temelii modelul economic.

Avem resurse. Poporul român, în limitele ţării care i-a dat-o Dumnezeu, are resurse ca în 15, 20 de ani să ajungă din urmă ţările cele mai dezvoltate ale Europei. Dacă în 1990, în loc să aplicăm legea lor, Legea Brucan, am fi aplicat Legea Cojocaru, astăzi România era foarte aproape de unde se află Elveţia. Astăzi nu mai aveam salarii de 400 de euro pe lună, ci salarii de 4.000 de euro pe lună”, a declarat economistul.

Constantin Cojocaru a mai adăugat că războaiele şi tot răul din lume sunt efectul concentrării de avuţie. Corporatismul va distruge planeta.

„Lumea poate trăi cu resursele care le are în bunăstare. Răul ni se trage de la această nenorocită lăcomie care duce la acaparare de avuţie, la această oligarhizare, concentrare de avuţie. De acolo vin şi războaiele şi tot ce se întâmplă rău pe pământul ăsta. Trebuie să-l oprim. Soluţia pe care o propun poate opri acest flagel care, dacă nu este oprit, va duce la distrugerea planetei”, afirma Constantin Cojocaru.

Sursa: sputnik.md

Foarte interesant și..  „Fiule, să nu uiți că totul ni se întoarce!”- înțelepciune de-o viață.

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. nu te lasi! spui prostii si nici nu stii! romanii ar fi avut – poate! – un salariu mediu de 4000 $/luna daca nu s-ar fi promulgat decretul lege nr.1/2989 (Iliescu + Roman), legile organice s-ar fi facut constitutional (nu pre-constitutional – l.15/90, L.31/90, L.18/91) si privatizarea in masa ar fi avut ca obiect intreaga economie nationala (nu 9% din avutia nationala!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.