Românii primesc de la stat până la 8000 de lei, dacă își montează sau își înlocuiesc centralele termice din locuință, cu cele ce folosesc energie verde

Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor a lansat Programul Casa Verde Clasic, atât pentru populaţie cât şi pentru persoanele juridice, iar Ghidul de Finanţare a fost publicat în Monitorul Oficial. În perioada 10-24 octombrie, românii pot depune dosarele de finanțare.

0

Programul „Casa Verde” prevede ca  populația şi persoanele juridice pot beneficia de finanțare prin Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor anunța că dosarele de finanțare vor putea fi depuse în perioada 10 – 24 octombrie 2016 la sediile agențiilor pentru protecția mediului din județele de reședință.

Echipamentele finanţate pentru populaţie prin „Casa Verde” sunt panourile solare şi pompele de căldură, cunatumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei – până la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.energie-verde-locuinta

Unul dintre principalele sectoare pe care se bazează economia verde, prioritate stabilită pentru mandatul din acest an, sunt energiile regenerabile. De aceea, am decis reluarea Programului Casa Verde după o pauză de 5 ani. Îmi doresc să încurajăm cât mai mare parte a populației să folosească sisteme de încălzire verzi în propriile locuinţe. România este una dintre ţările cu mare potenţial în domeniul energiilor regenerabile, iar această resursă este o oportunitate reală de valorificare care trebuie susținuta şi impulsionată prin astfel de programe. Dacă am exploata la maximum întregul potenţial solar din ţara noastră am putea substitui în această formă aproape jumătate din volumul de apă caldă menajeră şi circa 15% din cota de energie termică pentru încălzirea curentă„, a declarat  ministrul Cristiana Paşca Palmer, potrivit dcnews.ro.

[yuzo_related]

Foarte interesant și..  China a găsit soluţia împotriva defrişărilor! În România, pădurile sunt de-a dreptul „asasinate”!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentAtenție! De unde vin ouăle din comerț și cât de periculoase sunt unele dintre ele. Află cât de proaspete sunt
Articolul următorTopul mașinilor la mana a doua de care ar trebui să te ferești din cauza problemelor tehnice