Connect with us

INFO ȘTIRI

Romanii zboară cu avionul, manifestandu-se ca in autobuzul comunal. Iata cum decurge o cursa pe ruta Timisoara-Londra

Published

on

Romanii se manifesta in avion ca si cum ar fi in autobuzul comunal. Claudia Guţulescu, o româncă originară din Drobeta-Turnu Severin care trăieşte de mai mulţi ani în Londra, a povestit pe Facebook cum a fost ameninţată, îmbrâncită şi călcată pe nervi de pasagerii nerăbdători şi needucaţi ai unei curse aeriene Timişoara-Londra.

Claudia Guţulescu, originară din Drobeta-Turnu Severin, lucreză în Londra în departamentul de vânzări al „Mitchells & Butlers”, un lanţ de pub-uri şi restaurante din Marea Britanie. Românca a devenit cunoscută pentru postările sale de pe Facebook în care istoriseşte diferite întâmplări legate de experienţele ei din Marea Britanie şi din România. Sâmbătă, ea a povestit cum a decurs un zbor Timişoara – Londra. „Timişoara – Londra, 10 ianuarie 2019. Avion plin. Bagaje multe.

În încercarea de a rezolva problema, însoţitoarele de zbor împing zdravăn valize de colo-colo, comunicându-şi unde şi cât loc ar mai fi. „Dacă mai vrei, mai e loc aici!” . Pasagerul de pe scaunul de sub locul indicat:”Auzi?? Vezi că eu am plătit la bagaj! Dacă mai e loc AICI îmi pun eu geaca! Să fie clar! Că de aia am plătit! Nu să îşi pună alţii genţile la mine în loc!!!”. Şi se întoarce revoltat spre pasagerul de lângă: „I-auzi domne’! Să pună alţii? Păi eu sunt prost??”.

Unei femei i se ia valiza şi i se plasează în compartimentul de bagaje aflat la vreo trei rânduri distanţă. Criza de isterie: „Am drepturi! Am plătit! Eu vreau bagajul meu aici, nu mă luaţi de proastă voi pe mine!!”. Bărbatul de lângă mine mă atenţionează răstit că nu pot să îmi pun geanta sub scaun, că „o să mi-o ia! Nu e voie!”. Îi zâmbesc şi-i spun că îmi asum riscul. Pufneşte nervos, trăgând sălbatic centura de siguranţă, aflata oarecum la spatele meu. Tac, îmi înghit răbufnirea în ultima secundă, închid ochii şi apăs play. Chris Rea. Parcă e mai bine.

Aterizăm. Tot avionul se îmbracă cu gecile şi îşi ia valizele în braţe cu 20 de minute înainte. O tensiune de o tai cu cuţitul. Toţi aşteaptă cursa nebună a ieşirii din avion, de parcă vieţile lor ar fi în joc. Şi, bineînţeles, toţi în picioare în momentul în care trenul de aterizare atinge pista, în ciuda rugăminţilor însoţitorilor de zbor de a lua loc până când avionul se opreşte. Scot valize, împart bagaje unii peste capetele altora. Măsoară cu coada ochiului oamenii din jur, încercând să analizeze dacă îi pot „dovedi” în goana spre ieşire. Tot culoarul de mijloc e ocupat de oameni şi bagaje. Mă ridic şi eu, presată de colega din stânga.

Când, deodată, simt o împinsătura atât de puternică încât sunt propulsată la loc în scaun. Femeia cu bagajul aflat la trei scaune distanţă încearcă să ajungă în disperare la el. Colegul meu de scaun se propteşte zdravăn în faţa ei şi îi spune clar: „Nu ai unde să treci! Aşteaptă!”. Fără a se supăra prea tare, femeia îi ridică mâna omului şi se apleacă să se uite pe sub ea: „acolo e bagajul meu! Hai, lasă-mă măcar sa vad…”. După care adaugă cu amărăciune „toţi m-or lăsat să trec, numai dumneata nu vrei… că doar e loc…”. Pleacă şi colegul, pleacă şi femeia şi încă vreo şase rânduri din spate, în faţa cărora nu am reuşit să mă bag. Ies în final pe culoar şi încerc să îmi scot valiza. Pe sub ea însă continuă să treacă oameni şi nu o pot lasă jos. Stăteam cu mâinile ridicate, cu valiza deasupra capului şi m-a pufnit rasul. Exclam amuzata: „Aşa ceva…”.

Auzindu-mă, un nea Caisă la vreo cincizeci de ani, cu un cap mai scund decât mine şi care tocmai trecuse razant pe sub valiza, se întoarce şi îmi zice: „Bă! Poate-ţi f** una acuma!”. După care o trage nervos şi pe nevasta-sa pe sub valiza, în timp ce ea mă calcă pe picior. Fraţilor, recunosc, până aici am putut. Deodată mi-am redescoperit limbajul şi aptitudinile dobândite în zeci de ani de România de a trata cu astfel de cercopiteci. Mârlanul a plecat cu pas grăbit cu nevasta de mână, trăgând haotic trollerul din dotare, în timp ce ea făcea paşi mari, în fugă, încercând să ţină ritmul cu el. Şi uite aşa am revenit eu în 2019 pe teritoriu britanic: pomenind toţi sfinţii de care am auzit vreodată. Cum spuneam şi data trecută… uelcom bec tu iuchei, Guţuleasco!”.

RECOMANDARE
Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Citeste mai mult: adev.ro/pl9ubd

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Gheata se retrage rapid din zona arctica si iese la iveala un peisaj nevazut de 120.000 de ani. Au inceput sa creasca si plante!

sursa digi24

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***