Acasă DE ACTUALITATE Bomba socială. Țigani veniți de la cerșit din străinătate, amenință cu moartea...

Bomba socială. Țigani veniți de la cerșit din străinătate, amenință cu moartea un primar, pentru că nu le dă mâncare

1

Incidentele din comuna brașoveană Teliu, în care mai multi țigani l-au amenințat cu moartea pe primar dacă nu le dă de mâncare, sunt doar începutul. Bomba socială a comunităților de romi întorși din țările europene a început deja să explodeze, iar autoritățile nu sunt nici pe departe pregătite să o dezamorseze.

Primăria din Teliu este sub asaltul țiganilor. O bandă de 20 de țigani întorși de la cerșit din Anglia și Germania au băgat spaima în personalul Primăriei. Țiganii au fost introduși în izolare la întoarcerea în țară.

Aceștia însă nu respectă izolarea, ci circulă în voie pe străzi, urlând și strigând că nu au bani de mâncare și de băutură. Mai mult, au luat cu asalt Primăria cerând de mâncare. Țiganii se plâng că nu au bani să-și procure mâncare și i-au cerut primarului să îi aprovizioneze cu alimente.

„Au venit peste noi în primărie cerând de mâncare. Le-am explicat că nu pot să le asigur hrana decît celor care se află în carantină. Pentru cei care se află în izolare este problema lor, eu ne avînd nici un ordin s-au o bază legală în acest sens, așa spune legea. Problema este că au început să amenințe că vin la primarie și fac praf toată primaria dacă nu le dau bani de mîncare. În fondurile primăriei nu pot umbla că nu sunt banii mei. Dar ei nimic, m-au amenințat că îmi vor da foc la primărie. Am făcut o adresă către Prefectura Brașov să ne trimită sprijin. Nici Poliția nu le face față, avem doar doi lucrători în comună, care nu pot face față unui asemenea asalt”, a declarat pentru stiripesurse.ro Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu.

Țiganii din Teliu au amenințat că, dacă nu vor primi de mâncare de la Primărie, vor începe să spargă magazinele din zonă.

”Acum am vorbit cu prefectul (n.r.ieri) și cu șeful Poliției Județene Brașov, au fost aici, la mine, și am stabilit niște soluții. O să convoc Comitetul Local pentru Situații de Urgență, să încercăm să facem o rectificare de buget și cu cei de la Biroul Social să facem niște liste, în funcție de priorități, cu familii care nu au niciun fel de venit și au de la 5-6 copii în sus și să începem să-i ajutăm cu tot felul de pachete cu mâncare, dar nu știu cât o să putem, că nici cu asta nu ne putem întinde prea mult timp. Șeful Poliției Județene m-a asigurat că o să trimită cât mai multe echipaje de poliție și jandarmerie pentru a restabili ordinea. Și asta pentru că romii au amenințat că, dacă nu le dăm de mâncare o să înceapă să spargă magazine, o să vină la Primărie să spargă geamurile. 

Prefectul mi-a zis că nu are cum să mă ajute și mi-a sugerat să facem acest Comitet Local pentru Situații de Urgență, să stabilim o anumită sumă pentru aceste familii, să o luăm din bugetul nostru și apoi, la toamnă, probabil ne vor da banii de la Guvern. Eu acum trebuie să renunț la investiții, care erau și ele importante, ca să pot să asigur bani pentru acești oameni. Nici nu știu de unde am putea lua, pentru că nu pot să mă ating de banii pentru investițiile pe bani europeni, unde trebuie să pun cofinanțarea de 20%. Pentru început ne-ar trebui cam 20.000 de lei ca să le facem romilor pachete cu strictul necesar. Vom face anchete sociale. Avem, în total, 500 de familii, cu foarte mulți copii, aproape ne depășesc pe noi, românii și maghiarii la un loc. Noi suntem undeva la 2.300 de români și maghiari și ei sunt aproape 2.000.

Noi monitorizăm nașterile și anul trecut s-au născut 3 români, 2 maghiari și 70 de romi. Vă dați seama la nivelul țării ce se întâmplă, pentru că aceasta este ponderea de nașteri. Oricum n-o să pot să le dau pachete la mai mult de un sfert dintre romi, care se încadrează în ancheta socială. Și vă dați seama că o să vină și ceilalți pe capul meu și o să mă amenințe. Acum am forțe de ordine, că mi-au trimis patrule de jandarmi și poliție, armata cu blindatele, mascații, mi-a lăsat numărul de telefon șeful Poliției Județene Brașov, dacă am probleme, să-l sun urgent”, precizat Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu, din Brașov, pentru national.ro. 

Vezi mai multe pe stiripesurse.ro

https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/photos/a.681012565254744/3113777351978241/?type=3&theater

Foarte interesant și..  Un cercetător din Brașov a descoperit în 2013 o sursă de energie inepuizabilă și nepoluantă. Nici până astăzi el nu a primit finanțare pentru dezvoltarea proiectului, care ar putea revoluționa industria auto

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentVaccinul anticoronavirus ar putea ajunge pe piaţă mai devreme decât se preconiza
Articolul următorNici în pandemie nu se potolesc. La morga Spitalului Judeţean Suceava se dă şpagă pentru ridicarea trupurilor apropiaţilor decedaţi