Rusia îşi intensifică jocul de spionaj în Europa de Est
Connect with us

Din lume

Rusia îşi intensifică jocul de spionaj în Europa de Est

Published

on

RECOMANDARE
Ai aceste pete roșii pe piele? Uite ce înseamnă și cât sunt de periculoase!

Rusia îşi intensifică jocul de spionaj în Europa de Est

Serviciile de informaţii din mai multe ţări, inclusiv occidentale, au remarcat că în ultima perioadă s-a înteţit activitatea serviciilor de informaţii ruse în statele baltice, dar şi în Balcani.
Serviciile de informaţii din mai multe ţări, inclusiv occidentale, au remarcat că în ultima perioadă s-a înteţit activitatea serviciilor de informaţii ruse în statele baltice, dar şi în Balcani.

Începând din nord, de la statele baltice, şi până în sud, în Balcani, Rusia îşi intensifică operaţiunile de spionaj. Cel puţin aceasta este concluzia mai multor rapoarte realizate în ultima perioadă în aceste zone, scrie „Business Insider“.

Cele mai recente referiri la astfel de activităţi vin din Estonia. În raportul anual al serviciilor de informaţii din această ţară se arată că „regiunea Mării Baltice este deosebit de vulnerabilă în faţa ameninţărilor din partea Rusiei“.

Concret, Rusia a devenit foarte interesată de politicile externe şi de securitate, de planurile de apărare şi de capacităţile militare ale vecinilor săi, acţionând în acest sens prin intermediul agenţiei sale de informaţii militare (GRU) şi al Serviciului Federal de Securitate (FSB, succesorul KGB), afirmă Serviciul naţional de informaţii din Estonia.

„Serviciile speciale ruse sunt interesate atât de colectarea de informaţii, cât şi de influenţarea unor decizii importante pentru Estonia“, se stipulează în raport. Astfel, „agenţii ruşi şi serviciile de securitate conduc operaţiuni de influenţare anti-estoniene, inclusiv operaţiuni psihologice“.

De altfel, în luna ianuarie, în Estonia a fost arestat primul presupus spion care ar avea legături cu GRU – un cetăţean rus.

Arestarea lui a venit după ce autorităţile estoniene au reţinut, anul trecut, două persoane cu dublă cetăţenie (estoniană şi rusă), care ar fi fost recrutate de FSB pentru a spiona în domeniul militar şi juridic. Ambele persoane au fost condamnate. Alţi doi recruţi ai FSB ar fi fost prinşi în 2015.

„În afară de acest tip de activitate secretă, Serviciul de Securitate Internă şi agenţiile sale partenere au detectat fotografierea şi filmarea unor structuri de apărare şi a unor exerciţii militare, precum şi zborul unor drone deasupra structurilor forţelor de apărare, acţiuni întreprinse de persoane ale căror intenţii nu erau bune“, se mai arată în document. În plus, autorii raportului spun că „este de aşteptat ca astfel de incidente să se repete“.

Cum recenta desfăşurare de forţe NATO în estul Europei nu le-a picat deloc bine ruşilor, „o campanie agresivă de propagandă a fost lansată, cu scopul de a atribui Alianţei Nord-Atlantice rele intenţii faţă de Rusia“, menţionează serviciile estoniene.

Sursa: www.adevarul.ro

loading...

Din lume

VIDEO |Scene terifiante în Anglia: „Este cel mai violent atac petrecut pe pământ britanic”. Un arbitru a fost bătut şi călcat în picioare de zeci de jucători la un meci între două echipe de turci

Published

on

By

RECOMANDARE
Ai aceste pete roșii pe piele? Uite ce înseamnă și cât sunt de periculoase!

Un meci de fotbal între două echipe de amatori a oferit un eveniment care a oripilat opinia publică. Două echipe formate exclusiv din etnici turci s-au înfruntat în finala „London Turkish League Federation Cup”, disputată în capitala Angliei. Meciul dintre Dumlupinar Yeni Malatya Spor şi GS FC s-a terminat cu scorul de 2-1, dar imaginile oferite de cele două echipe sunt de-a dreptul şocante. Arbitrul Fernando Lopez a fost călcat în picioare de fotbalişti, bătaie la care au fost părtaşi şi câţiva fani.

Arbitrul întâlnirii a fost pus la pământ şi bătut de jucătorii ambelor echipe, conform Daily Mail. Conform sursei citate, fotbaliştii lui GS FC, echipa pierzătoare, şi-au ieşit din minţi după ce le-au fost refuzate două două penalty-uri pe finalul partidei, terminând, de asemenea, meciul în nouă oameni. Comunitatea Turcă de Fotbal din Londra a anunţat ulterior pentru Sportsmail că arbitrul Lopez are doar vânătăi şi că nu a rămas cu nimic rupt după acest incident.

„Cu siguranţă e cel mai violent atac asupra unui arbitru petrecut pe pământ britanic”, a declarat reprezentantul Ref Support UK, Martin Cassidy.

Un oficial al ligii a oferit şi primele declaraţii pe seama incidentului: „Îi vrem afară. E dezgustător şi îi condamnăm. Cerem excluderea permanentă a celor implicaţi, odată ce poliţia va identifica vionovaţii. Îi vrem afară, chiar dacă e o ligă pentru comunitatea turcă în Marea Britanie, care se joacă de peste 40 de ani”.

Poliţia a fost chemată la faţa locului, iar un martor a declarat că arbitrul nu ar vrea să depună plângere în urma acestui eveniment.

Sursa: prosport.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***