duminică, iunie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Rusia spionată masiv: „56 de avioane straine au efectuat recunoasteri aeriene in apropierea frontierelor de stat ale Rusiei”

Radarele rusesti au urmarit 56 de avioane straine care au efectuat recunoasteri aeriene in apropierea frontierelor de stat ale Rusiei in ultima saptamana, a anuntat luni ziarul Krasnaya Zvezda al Ministerului rus al Apararii, citat de TASS.

Infograficele ziarului arata ca 40 de avioane de spionaj straine si 16 drone au efectuat recunoasteri aeriene de-a lungul frontierelor de stat ale Rusiei in ultima saptamana. Toate zborurile efectuate de avioanele de spionaj straine au fost urmarite de statiile radar rusesti.

Avioanele de vanatoare ale fortelor de reactie rapida de aparare aeriana ale Rusiei au fost trimise de doua ori in cursul saptamanii trecute pentru a impiedica aeronavele straine sa incalce frontierele de stat ale Rusiei

Nu a fost permisa nicio incalcare a frontierei de stat rusesti, precizeaza ziarul.

Departamentul de Stat al SUA a anuntat duminica ca cetatenii americani nu ar trebui sa calatoreasca in Rusia din cauza „tensiunii continue de-a lungul granitei cu Ucraina” si a avertizat totodata asupra riscului unui conflict al Rusiei cu Ucraina, informeaza Reuters.

Departamentul de Stat si-a republicat avertismentul in care cetatenii americani sunt sfatuiti sa nu calatoreasca in Rusia, adaugand ca „cetatenii SUA sunt sfatuiti sa nu calatoreasca pe uscat din Rusia catre Ucraina prin aceasta regiune”.

Evitarea calatoriilor in Rusia este justificata de „posibilitatea hartuirii cetatenilor americani”, in special de catre politia rusa, dar si de o „aplicare arbitrara a legilor locale”.

Foarte interesant și..  Oamenii-himeră, „mutanţii” care trăiesc nedetectaţi printre noi

Articole asemănătoare