miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Sărutul lui Iuda. Singurul animal lacom și corupt rămâne cel al rasei umane

Sărutul lui Iuda Imaginea de la o coridă din Spania care a impresionat milioane de oameni. O imagine impresionantă surprinsă acum ceva ani în urmă la o coridă din Spania are o poveste deosebită și multe pilde. În fotografie apare stăpânul taurului, pe care l-a crescut de când era vițel până când a ajuns un animal viguros pentru luptă. L-a vândut și l-a dus apoi pe arenă.

La jumătatea spectacolului, când taurul era deja rănit și nu se mai putea apăra, și-a dat seama că stăpânul lui era acolo și a alergat cu disperare pentru a cere ajutorul de la el.

Dar clar, după sărut, acesta nu a făcut nimic și astfel taurul a fost măcelărit. Ziarele spaniole au numit fotografia „SĂRUTUL LUI IUDA” – și au titrat cu litere de o șchioapă: ”Singurul animal lacom și corupt rămâne cel al rasei umane”.

Sărutul lui Iuda este poate modul cel mai curios prin care se traduce trădarea.

Expresia ”sărutul lui Iuda” a devenit, cu trecerea timpului, una dintre cele mai populare. Acest tip de ”sărut” poartă ample intrepretări și semnificații, atât din punct de vedere religios, cât și istoric.

Sărutul lui Iuda a avut loc în Grădina Ghetsimani.

Iuda nu l-a arătat cu degetul și nici nu l-a denunțat înaintea vrăjmașilor săi pe Iisus, ci s-a folosit doar de acest semn. Evangheliștii Marcu și Matei au menționat că acest semn a fost convenția celor care au complotat împotriva lui Iisus și i-au promis lui Iuda suma de 30 de arginți.

Iuda Iscarioteanul era unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Relatările bibilce arată că el l-a urmat pe Învățătorul Său și chiar era învestit cu încredere. Nici el nu credea, la început, că avea să-și trădeze Maestrul, fapt pentru care i-a stat alături vreme de trei ani. Însă totul s-a schimbat când Iuda a nutrit plăcerea banului și a ”Împărăției Lumești”, în locul celei ”Cerești”.

Foarte interesant și..  Cum ar fi arătat Iisus Hristos în copilărie. Imaginile sunt ULUITOARE

Sărutul lui Iuda a devenit o expresie populară în zilele noastre și se referă la o persoană care îți transmite încredere și emoție și care apoi te trădează cu zâmbetul pe buze. Este cea mai înaltă formă de trădare, care lasă cele mai adânci răni.

Sărutul lui Iuda continuă să fie, din cele mai vechi timpuri și până în prezent, o realitate a relațiilor interumane. De unde vine trădarea? Unii sunt de părere că această acțiune face parte din ADN-ul uman, din structura noastră. Ai simțit și tu sărutul lui Iuda până acum?!…

Potrivit relatărilor Bibliei, Iuda regretă fapta sa și dorește să-și răscumpere greșeala. De aceea, un prim pas a fost să arunce banii primiți în schimbul ”vânzării lui Iisus” fariseilor în templul lui Irod din Ierusalim.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.