luni, aprilie 15, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Şase slujbaşi au unei biserici din Bucureşti au fost confirmaţi cu COVID-19. Reacţia BOR

Doi preoţi din Bucureşti au fost confirmaţi cu COVID-19.

La o Biserica din Sector 2, o doamna care vindea lumanari a fost depistata pozitiv, precum si doi preoti si cei doi diaconi. Este vorba despre biserica Sf. Dumitru din cartierul Colentina, a precizat Bănescu. Doar femeia este internata la Bals, in timp ce ceilalti 4 sunt izolati la domiciliu. Slujba de duminica a fost tinuta in curtea bisericii, dar de un alt preot.

Mai multe persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19 la o biserica din Sectorul 2 al Capitalei.

Prima data a fost depistata pozitiv femeia care vindea lumanari, iar apoi si cei doi preoti, urmand si cei doi diaconi. Acestia sunt izolati la domiciliu, in timp ce femeia este internata la Institutul National de Boli Infectioase Prof. Matei Bals.

Purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, a confirmat informatia la Antena3, spunand ca inca de joi seara s-a aflat despre aceasta situatie. El a precizat ca slujba de duminica a fost tinuta de un alt preot, aceasta desfasurandu-se afara, dupa ce a fost facuta dezinfectie in biserica si in curte.

Purtătorul de cuvânt al BOR a precizat că cele 6 persoane au fost internate în spital.

El a precizat că biserica și curtea acesteia au fost dezinfectate de mai multe ori, încă de vinerea trecută și că slujba de duminică nu s-a mai ținut în biserică.

„Nu există niciun fel de pericol extins la parohia respectivă, întrucât oamenii nu au mai venit în biserică și atâți câți au mai venit, puțini, au rămas în curtea bisericii”, a spus Bănescu.

Întrebat dacă este posibil ca cele 6 persoane infectate cu Covid-19 să fi intrat în contact cu enoriași, Bănescu a spus: „Dincolo de faptul că au fost cu câteva zile înainte de a se impune slujbele în exterior, posibil să fi fost într-un contact direct sau mai puțin direct, nu am amănnte în acest sens. Cert este că după depistarea lor nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact, pentru că au fost izolați”

Foarte interesant și..  Studiu: De ce ţările scandinave şi cele est-europene par a fi mai puternice în faţa coronavirusului. Gena care face diferenţa

Saptamana trecuta, autoritatile recomandau ca slujbele sa fie realizate in lacasurile de cult, fara accesul publicului, si cu posibilitatea ca acestea sa fie transmise online sau in mass-media. In ciuda recomandarilor, BOR a decis ca Sfanta Liturghie se desfasoare in afara bisericilor, cu maximum 100 de persoane prezente.

De asemenea, un preot din judetul Iasi a primit in biserica peste 50 de oameni. Slujba a fost intrerupta de politisti, iar preotul s-a ales cu o amenda de 5.000 de lei.

Amintim ca miercuri dimineata, a fost anuntat cel de-al 13-lea deces al unui pacient cu coronavirus.

De asemenea, astazi este prima zi de izolare totala in Romania, Ordonanta Militara nr.3 privind masurile de prevenire a raspandirii COVID-19 fiind publicata, in noaptea de marti spre miercuri, in Monitorul Oficial.

Aceasta instituie un nou regim de deplasare pentru toti cetatenii Romaniei. In aceste conditii, mai avem voie sa iesim din casa doar in anumite conditii si avand anumite documente justificative (adeverinta sau declaratie) la noi.

sursa ziare.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.