miercuri, mai 22, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Satul din România unde nu există cârciumă. Aici drumurile sunt asfaltate și internetul e gratuit. E loc unic în țară

În România se află o așezare rurală unicat. Satul Limba, din județul Alba, reprezintă un exemplu de colaborare și bună gospodărire a fondurilor.

Aici sunt drumuri asfaltate, pistă de biciclete, plus internet wireless gratuit. Oamenii au pus mână de la mână și repară singuri poduri, biserica, și îi ajută pe cei mai nevoiași.

Au și o asociație: „Limbenii”, înființată în 2007, este cea care se ocupă de tot. De atunci, lunar, 130 de familii donează câte 5 lei pentru comunitate.

„Si cu ajutorul acestor bani străzile sunt mai frumoase, satul mai frumos, iar oamenii sunt mai uniți. Fiecare dintre noi are un sentiment foarte plăcut că a ajutat cu ceva comunitatea în care traiesc”, declară Augustin Muntean, membru în asociație.

Din banii strânși sunt ajutați și cei săraci. Se cumpără medicamente pentru bătrânii singuri, iar copiii sunt trimiși în tabere. Au respins ofertă unui om de afaceri care a vrut să deschidă un bar în sat. Limba este printre puținele sate din România unde nu există o cârciumă.

Sursa:loon.ro

Foarte interesant și..  Televizoarele inteligente ascultă și înregistrează tot ce vorbiți în casă. Serviciile secrete primesc înregistrările

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.