Scările, mai bune decât sala de fitness. Iată cum să slăbeşti urcând scările - Infoalert.ro
Connect with us

Diverse

Scările, mai bune decât sala de fitness. Iată cum să slăbeşti urcând scările

Published

on

RECOMANDARE
Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Majoritatea persoanelor care vor să slăbească sau să se menţină în formă se gândesc că nu au altă variantă decât să-şi facă un abonament la sală sau să-şi cumpere un aparat de fitness. Înainte de a face această investiţie, gândeşte-te dacă nu ai la îndemână un set de scări pe care le poţi folosi.

Un set de scări este tot ce îţi trebuie pentru un antrenament cardio ca la carte. Ai nevoie de numai 15-20 de minute de câteva ori pe săptămână ca să slăbeşti câteva kilograme mai repede decât te-ai aştepta. Practic în 30 de minute de alergat pe scări poţi arde peste 500 de calorii (în funcţie de intensitate antrenamentului), ceea ce nu este deloc de neglijat.

Antrenamentul începe cu o încălzire

Urcă scările în ritm lent timp de două-trei minute pentru a-ţi încălzi articulaţiile şi muşchii de la picioare. Dacă ai posibilitatea, poţi include în acest antrenament şi alte tipuri de execiţii, aşa că e bine să-ţi încălzeşti şi braţele si să treci la antrenamentul propriu-zis. Acesta constă în sprinturi scurte a câte un etaj. Ai nevoie de aproximativ zece sprinturi cu o pauză de câteva secunde între ele.

Tipuri de exerciţii

Pentru a-ţi lucra musculatura picioarelor, poţi încerca sărituri în sus pe scări cu ambele picioare sau sărituri într-un picior.

Dacă ai posibilitatea, lucrează şi braţele cu ajutorul scărilor – stând la baza scărilor, pune mâinile pe a treia treaptă şi din această poziţie fă serii a câte 10 flotări sau aşezându-te cu fundul pe a doua treaptă şi pune mâinile în spatele tău pe a treia treaptă. Apoi ridică fundul şi, cu picioarele pe podea, îndoaie braţele pentru a lucra tricepsul.

Iată cum nişte simple scări pot să fie atât de eficiente în ceea ce priveşte obţinerea unui fizic de invidiat, fără a plăti abonamente scumpe pe la săli de fitness. Este adevărat că la o sală de fitness ai un antrenor şi faci mai multe tipuri de exerciţii pentru mai multe tipuri de muşchi, însă o bună parte dintre acestea pot fi realizate în propria-ţi casă sau în aer liber fără probleme.

Sursa: elytis-hospital.ro

loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

RECOMANDARE
O afacere ce-ți asigură venituri mari! „Aurul rosu” se cultivă în Gorj și costă 14.000 de euro pe kilogram

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***