Connect with us

Educație

Școală doar dimineața. Orele elevilor de după amiaza desființate. Mai multi părinti și-au unit forțele astfel încât toți elevii sa frecventeze cursurile exclusiv în prima parte a zilei

Published

on

Mai multi parinti din intreaga tara si-au unit fortele si au inaintat o petitie inspectoratelor scolare din Romania prin care solicita desfiintarea orelor de dupa-amiaza, astfel incat toti elevii sa frecventeze cursurile exclusiv in prima parte a zilei.

Motivele invocate de parinti tin de programul haotic al copiilor care invata dupa-amiaza, nevoiti sa participe la ore deja obositi, sa manance la ore nefiresti si sa isi faca temele foarte tarziu seara, dupa incheierea cursurilor. In plus, parintii spun ca elevii care invata in a doua parte a zilei nu mai au timp sa interactioneze cu restul familiei si nu dau acelasi randament la ore, scrie a1.ro.

Inspectorii scolari valideaza punctul de vedere al parintilor, insa concretizarea acestei schimbari tine momentan de domeniul fanteziei. Nu exista suficient spatiu in scoli pentru aplicarea masurii, de vreme ce doar in Bucuresti ar fi nevoie de inca circa 200 de unitati de invatamant in plus pentru desfasurarea orelor.

Chiar si asa, reprezentanții inspectoratelor scolare spun ca vor cauta metode de solutionare a acestei situatii, una dintre ele fiind solicitarea primariilor sa cedeze cladiri disponibile pentru a fi transformate in scoli.

loading...

Educație

Din seria „partidul te vrea prost”, greseli grave in manualul de biologie pentru clasa a VI-a. Unde a ajuns sa fie pozitionat ficatul

Published

on

By

Greșeli grave în manualul de Biologie de clasa a VI-a. Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le explică elevilor sistemul de organe al corpului uman.

Elevii de clasa a VI-a vor învăța peste o săptămână de pe manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Manuale care, însă, sunt pline de greșeli. După ce în presă au fost prezentate greșelile grave pe care le conțin cărțile de Geografie și de Istorie, acum au fost descoperite multe greșeli și în manualul de Biologie pentru clasa a VI-a.

De exemplu, inima și ficatul sunt puse greșit, în fotografia care prezintă sistemul de organe al omului, la pagina 19. Concret, imaginea este pusă în oglindă, iar organele plasate pe partea greșită, scrie Hotnews.ro.


Manualul face confuzie între mucegai și paraziți. La pagina 37, elevii de clasa a VI-a sunt puși să răspundă la următoarea întrebare: „2. Paraziţii care alterează pâinea sunt: a. țânțarii; b. mucegaiurile; c. viermii intestinali; d. puricii”. Mucegaiul, cel care alterează pâinea, este saprofit, nu parazit. De altfel, manualul definește corect mucegaiul de pe pâine, la pagina 35, drept „fung saprofit”, care se instalează pe organisme „moarte”.

La pagina 78, elevii de clasa a VI-a sunt întrebați: „Cine și cum se produce urina?”

citeste mai mult pe hotnews.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***