miercuri, noiembrie 29, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

,,Scriitorul”,primul robot realizat acum 240 de ani

Ați crezut că roboții moderni sunt produși doar de tehnologia prezentă? Ei bine nu este chiar așa. ,,Scriitorul” este un robot realizat acum 240 de ani. Află ce poate să facă acest robot minune

Ați crezut că roboții moderni sunt produși doar de tehnologia prezentă? Ei bine nu este chiar așa. ,,Scriitorul” este un robot realizat acum 240 de ani.

Primul robot a fost realizat în anii 1770 fiind creația ceasornicarului Pierre Jaquet-Droz, cu ajutorul fiului său, Henri Louis și a lui Jean Frederic Leschot. Acest incredibil robot a fost numit ,,Scriitorul”.

Privit din afară, dispozitivul pare extrem de simplu: o păpușă de lemn mică, care ține în mană un condei simplu. Dar, în spatele “păpușii” se ascunde o minunăție inginerească: peste 6.000 de componente create manual și toate puse în acțiune pentru a crea o mașinărie deplină, complet programabilă, mulți considerând-o ca fiind cel mai vechi exemplu de computer-robot.

,,Scriitorul” este considerat piesa de rezistență a celui mai mare designer de automate.Acest robot este capabil să scrie pe hârtie orice text ce conține până la 40 de litere textul fiind  codat pe o rotită, unde caracterele sunt alese una cate una. Robotul-scriitor folosește o pană de gașcă pentru a scrie pe hârtie, pana ce este înmuiată cu cerneală din când în când efectuând și o mișcare de scuturare a peniței pentru a preveni împrăștierea cernelei.

Conform lovendal.ro una dintre ultimele texte au fost realizate în onoarea președintelui francez Francois Mitterand.
,,Scriitorul”urmăreste textul scris cu ochii, iar capul i se mișcă atunci când ia niște cerneală.

Foarte interesant și..  Cea mai puternică bombă nucleară creată vreodată, de 1.400 de ori mai puternică decât cele de la Hiroshima şi Nagasaki

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.