duminică, iulie 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Scrisoarea unui polițist din Vrancea către fiul său: „Du-te, fiul meu…departe de țara lucrului bine făcut. Învață atât de mult si atât de temeinic…, încât sa poți pleca din țara asta!…”

Bogdan Tăicuţu este polițist în cadrul Inspectoratului de Politie Vrancea. Mai jos a redictat o scrisoare publică, adresata fiului sau. Învățămintele acestei scrisori emoționate le puteți desprinde singuri, lecturând-o mai jos. 

” Dragul meu băiat, a sosit vremea, ca in calitate de tata, sa-ti dau un sfat : învață , dragul meu băiat, învață atât de mult si atât de temeinic astfel încât sa poți pleca din tara asta, țara „lucrului bine făcut” , țara in care bebelușii ard in maternități, tinerii mor in cluburi, sau își dau viată pentru confortul unor așa zisi demnitari, țara in care scumpii noștri politicieni sunt surprinși dormind in timpul ședințelor, țara in care aceeași politicieni, care au depus un jurământ, acela de a sluji cetățeanul, isi afunda adânc mâinile in mocirla spăgilor, învârtind sume amețitor de mari pentru oamenii simpli, iar când sunt prinși, cei drept sporadic, sunt victimele sistemului si a opozanților politici.

Du-te, fiul meu…du-te departe de mega-caracatița urii şi a răutății care a pus stăpânire pe sufletele noastre. Du-te departe de tara asta a ” lucrului bine făcut”, in care ești pierdut daca nu împingi ceva, oriunde! Tara asta in care e mult mai ușor sa cobori in berna drapelul decât sa elaborezi legile in așa fel încât sa nu se ajungă niciodată la situații sinistre. Tara in care nimeni nu e responsabil pentru nimic, decât pentru îmbogățire rapida si fără munca.

Du-te, fiul meu, acolo unde n-o sa fii in pericolul de a-ti scrânti glezna in timp ce mergi pe un trotuar care a costat milioane pe hârtie, dar in realitate e plin de găuri, unde n-o sa fii in pericol de a-ti cade in cap tencuiala de pe o clădire veche de 70 de ani, unde nu exista pericolul de a te râni sau muri la volan, in timp ce faci slalom printre gropile abia „plombate”, dar care din cauza „vremii potrivnice”, s-au surpat.

Nu fi patriot si nu mai suporta mizeriile si minciunile folosite ani si ani de către aceeași oameni, doar pentru a-si construi ei palate si averi. 

Pleacă din tara asta, pentru ca s-a ajuns ca valoarea unui om sa fie data de grosimea portofelului, numărului de carduri, mașinile conduse sau eticheta de pe haine.

Pleacă acolo unde n-o sa întâlnești oameni vorbind singuri pe străzi din cauza grijilor, unde n-o sa auzi despre atâtea sinucideri din cauza deznădejdii….

Du-te, fiul meu… da-ti șansa sa crești armonios la minte si in inima…”

Bogdan Tăicuţu

Foarte interesant și..  Realitatea cruntă din România! Militarii adună gunoaiele, iar asistaţii social trândăvesc în cârciumi şi puşcăriaşii domnesc în închisori

Articol preluat de pe portalul vrancea24.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.