joi, iunie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

„Se oprește fructul din creștere și se grăbește coacerea”

Roșiile țuguiate pot fi un adevărat pericol pentru sănătate. Deși unii fermieri susțin că acel moț este specific unui soi bulgăresc de roșii, specialiștii susțin că acesta poate indica forțarea coacerii cu diverse chimicale.

„Sunt foarte puține soiuri de cultură care în mod natural produc acest mucron dat de o genă, gena B. Practic, este un caracter de soi, așa cum este la Prekos. Dar, trebuie știut că cele care au un țugui foarte pronunțat au primit stimulatori, fie de polenizare, fie de maturare forțată a fructelor”, declară Costel Vânătoru, cercetător la SCDL Buzău.

Citește și: Trucul pe care orice grădinar trebuie să îl știe. Ce trebuie să pui la rădăcina roșiilor pentru un rod cât mai bogat

Specialistul susține că multe dintre aceste souri de roșii sunt crescute în serele sau grădinile unor legumicultori care recurg pentru grăbirea coacerii la substanțe periculoase, precum Ethrel sau 2,4 – D, interzise cândva tocmai pentru că erau folosite excesiv.

„Putem vorbi de stimulatori aprobați, pe care pot să-i utilizeze cultivatorii, dar și interziși, care sunt mult mai concentrați. Aceștia provoacă formarea acelui mucron foarte dezvoltat. Se folosea în trecut și încă se mai folosește, din păcate, 2,4-D,…

Citește continuarea pe RomaniaTV.net

Foarte interesant și..  Fă acest lucru ca să primeşti avertisment în loc de amendă!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.