Acasă Din lume Se rescrie istoria: S-a descoperit o nouă specie de oameni – Homo...

Se rescrie istoria: S-a descoperit o nouă specie de oameni – Homo naledi

0

Intr-o pestera sud-africana, la 45 km de Johannesburg, a fost descoperita o specie foarte veche a genului uman, fiind denumita Homo naledi si incadrata in categoria Homo ce include omul modern, scrie AFP, citat de hotnews.ro. Au fost exhumate osemintele a 15 hominizi intr-o pestera in care accesul era foarte dificil, fiind o posibila dovada ca stramosii nostri foarte indepartati isi depozitau mortii intr-un loc izolat al pesterii, probabil ca parte a unui ritual. Descoperirea ar putea rescrie istoria omenirii.

Naledi a trăit în Africa acum aproximativ trei milioane de ani, potrivit profesorului Lee Berger, care a coordonat echipa de cercetători.

Oamenii de știință au avansat ipoteza că naledi ar putea fi veriga lipsă dintre omul primitiv și cel modern.

Conform realitatea.net, Homo naledi nu seamănă cu ceilalți oameni primitivi descoperiți în Africa. Are un creier mic – apropiat de mărimea creierului unei gorile, dar este inclus în ramura Homo deoarece are o formă a craniului mai apropiată de cea a omului modern, are dinți relativ mici și picioare lungi.homo naledi

Cel mai important este însă faptul că rămășițele au fost găsite în ceea ce pare a fi o cameră funerară. Prime ipoteze arată că homo naledi își depozitau semenii morți în adâncul peșterii și că au făcut asta pe parcursul mai multor generații.

Dacă ipoteza este corectă, atunci devine clar că naledi practica un ritual funerar, chiar și primitiv, și era capabil de o gândire simbolică – înzestrări asociate oamenilor moderni.

Foarte interesant și..  Cel mai mare mister al aviației din toate timpurile. Avionul fantomă, decolat în 1949 și aterizat in1993

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentCe efect au dispozitivele mobile asupra pielii?
Articolul următorUn student roman din Italia oferă refugiaților casa din Romania