miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Se rescrie istoria: S-a descoperit o nouă specie de oameni – Homo naledi

Intr-o pestera sud-africana, la 45 km de Johannesburg, a fost descoperita o specie foarte veche a genului uman, fiind denumita Homo naledi si incadrata in categoria Homo ce include omul modern, scrie AFP, citat de hotnews.ro. Au fost exhumate osemintele a 15 hominizi intr-o pestera in care accesul era foarte dificil, fiind o posibila dovada ca stramosii nostri foarte indepartati isi depozitau mortii intr-un loc izolat al pesterii, probabil ca parte a unui ritual. Descoperirea ar putea rescrie istoria omenirii.

Naledi a trăit în Africa acum aproximativ trei milioane de ani, potrivit profesorului Lee Berger, care a coordonat echipa de cercetători.

Oamenii de știință au avansat ipoteza că naledi ar putea fi veriga lipsă dintre omul primitiv și cel modern.

Conform realitatea.net, Homo naledi nu seamănă cu ceilalți oameni primitivi descoperiți în Africa. Are un creier mic – apropiat de mărimea creierului unei gorile, dar este inclus în ramura Homo deoarece are o formă a craniului mai apropiată de cea a omului modern, are dinți relativ mici și picioare lungi.homo naledi

Cel mai important este însă faptul că rămășițele au fost găsite în ceea ce pare a fi o cameră funerară. Prime ipoteze arată că homo naledi își depozitau semenii morți în adâncul peșterii și că au făcut asta pe parcursul mai multor generații.

Dacă ipoteza este corectă, atunci devine clar că naledi practica un ritual funerar, chiar și primitiv, și era capabil de o gândire simbolică – înzestrări asociate oamenilor moderni.

Foarte interesant și..  Premieră în știință. Descoperirea care va ajuta enorm omenirea în lupta cu poluarea. Aceasta va fi transformată în cărbune

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.