duminică, mai 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

SECRETE bine ținute. Armele ascunse ale României – Bomba nucleară și un laser IMENS extrem de puternic

Desi acestea par de domeniul SF, cel putin atunci cand ne referim la Romania si potențialul ei științific si militar, marile puteri ale lumii au sau dezvolta asemenea sisteme: arma meteo, lasere extrem de performante, arme cu microunde, arme antisatelit, arma geofizica, etc.

Totusi, sporadic mai apar si informații, neverificabile însa, despre preocupările României de dinainte de 1989, legate de anumite sisteme si tehnologii. Un singur lucru, ce înainte de 1989 era considerat tabu, ni s-a confirmat pana acum, si anume încercarea de a obtine o bomba nucleara prin cercetări proprii. Programul a fost închis (oficial) definitiv la presiunea SUA si a Rusiei, in anul 1993, dar cert este faptul ca acesta era avansat, inclusiv realizarea unui vector purtator pentru acest tip de încărcătura. Insa, ceea ce consideram a fi doar o legenda, s-a CONFIRMAT!

O alta legenda este momentul 1968 si asa-zisa “invazie sovietica” care ar fi avut si n-ar fi avut loc. Atunci (daca intr-adevar sovieticii ne-au invadat), Armata Romana a folosit un laser extrem de puternic, creatie a lui Coanda sau a profesorului Constantinescu. Conform teoriilor, acest laser a reusit sa impiedice invazia, topind tancurile sovietice. Se spune ca era enorm de mare, fiind montat pe trailere speciale. Greu de crezut insa, fiindca tehnologia laser se afla la inceput, iar Coanda s-a intors in Romania dupa anul 1968, deci…teorii.

O alta arma despre care au apărut zvonuri, ce ar fi fost realizata de catre cercetătorii români intre anii 1963-1967, este INSTALAȚIA ELECTRONICA DE APĂRARE ANTIAERIANA SI ANTISATELIT!!! Suna SF, nu-i asa? Cert este faptul ca aceasta era mai usor de realizat in acei ani, si dupa unele surse, ar fi fost folosita împotriva invadatorilor sovietici in august 1968. Daca ea a existat si a fost folosita, nimeni nu stie cu certitudine! Aceasta Arma consta in anumite procedee si instalații (se spune ca puteau fi folosite anumite sisteme ce intrau in compunerea sistemului de aparare AA existent), prin care se creau atat in straturile superioare ale ionosferei cat si in cele inferioare ale atmosferei, baraje de sarcini electrice.

Foarte interesant și..  Ce n-a reușit omenirea până acum se poate întâmpla la Măgurele, în România. Tehnologie revoluționară pentru tratamentul cancerului

Aceasta arma nu putea fi detectata si anihilata de niciun sistem de apărare existent la acea data, si ar fi fost create mai multe prototipuri. Conform unor surse independente, cu aceasta arma au fost volatilizate câteva tancuri si un avion sovietic in 1968, dezvoltându-se printr-un procedeu neclar noua, o temperatura cuprinsa intre 15000-20000 C; temperatura la care orice metal cunoscut pe atunci ar fi trecut din starea solida direct in cea gazoasa!!!

In sfârșit, daca aceasta arma a existat (putin probabil insa), nu vom stii cu certitudine niciodata. Poate candva, asa cum s-a intamplat cu programul nuclear romanesc, a carui existenta era contestata de multi, vom afla realitatea. Deocamdata, ENIGME!
Greu de crezut ca daca ar fi existat, astazi cand Romania este membru NATO si UE, avand parteneriat strategic cu SUA si nu numai, ele ar mai fi putut ramane…secrete.

Cu siguranta insa, ne-am dori ca CEVA sa EXISTE! Nu ne-ar prinde deloc rau in contextul geo-politic si militar actual…

Sursa: rumanianmilitary.ro

Articole asemănătoare

3 COMENTARII

  1. Vai de viata voastra . Aia e poza cu armata URSS si rachetele lor SS-18 . Romania era restrânsă cu proiecte economice , nu cu lasere pe care sa le fure tigani dupa marea cretinitate din 1989

  2. Si vaI de a ta daca regreti comunismul si sclavia. Probabil ca pe vremea lui ceasca erai dintre cei cu chocu mic si nu te-au luat niciodata la inmuiat oasele la secu. Ramai tamp in sclavia ta dupa care regreti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.