Semnal de alarmă și apel disperat al șoferilor români. Au devenit victime pe autostrăzile Europei - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Semnal de alarmă și apel disperat al șoferilor români. Au devenit victime pe autostrăzile Europei

Published

on

RECOMANDARE
Prăpăd în Prahova. Ploaia torențială și grindina de mărimea unui ou de porumbel au provocat un adevărat dezastru-VIDEO

Șoferii români dar și alți șoferi din estul Europei au devenit victime pe autostrăzile din vestul Europei, în special din Franța și Anglia, potrivit unor postări pe pagina de Facebook ale ”șoferi de TIR” și pe forum.soferidetir.ro 

Hoție mare pe Anglia! Aveți mare grijă pe Anglia, pe autostrăzi (M-uri) nu sunt parcări (sunt numai cu plată și scumpe rău), iar pe naționale (A-uri) sunt, dar e grav ce e acolo. Tirul din poză este colegul care era parcat în fața mea. Eram parcați pe A14 (șosea care leagă estul Angliei de zona centrală, trecând la nord de Londra – n.red), l-au decopertat jumătate și descărcat jumătate în două ore și ceva. I-am văzut, erau cinci inși înarmați (cuțite și bâte). Eu am dormit cu chinga între uși, oricum au încercat rezervoarele și mi-au tras de uși să le deschidă, noroc că s-au preocupat de cel din fața mea. Poliția nu vine, îți dau doar un “crime number”. În rest nu îi interesează. Mare grija pe unde vă parcați”, sfătuiește Cristi Petcu, șofer de TIR.

În Franța problemele sunt altele. Aici TIR-urile nu sunt jefuite, ci atacate cu prietre, urmare a furiei șoferilor francezi din cauza concurenței făcute de competitorii est-europeni.

Mai multe camioane provenind din Europa de est au fost atacate luna trecută cu pietre. Camioanele s-au ales cu parbrizele sparte sau cu rezervoarele perforate. Cazul a fost descris de publicația ouest-france.fr.

Camioanele au fost parcate peste noapte în diferite locuri din localitatea menționată. Camionul unui șofer român a suferit distrugeri, constând atât în spargerea rezervorului, cât și a parbrizului. Vehiculul a devenit de necondus. În scenarii similare au fost implicați și ceilalți patru șoferi est-europeni.

Situația transportatorilor est-europeni care prestează servicii de transport în vestul Europei este delicată. Aceasta în pofida susținerii oficialilor de la Bruxelles că piața europeană a bunurilor și serviciilor este liberă, concurențială, neîngrădită de bariere administrative.

Sub pretextul că asigură drepturile angajaților din țara respectivă și că respectă o cartă socială a drepturilor angajaților, țări din vestul Europei au adoptat măsuri care pur și simplu lovesc în rentabilitatea transportatorilor din est. Este vorba de exemplu de obligații introduse de Franța conform cărora șoferii trebuie cazați la hotel pe perioada obligatorie de odihnă deși camioanele dispun de cabine dedicate odihnei.

RECOMANDARE
Colonel român: Românii au devenit „carne de tun în Afganistan" pentru interesele și afacerile SUA

Atât în Franța cât și în Germania, deși nu sunt angajați ai unor angajatori din țările respective și deși se află pe teritoriul acestora nu mai mult de câteva zile, transportatorii români sunt obligați să plătească conducătorii auto cu salariile minime cuvenite angajaților din acele țări. Toate aceste măsuri, reclamate deseori la Bruxelles și la Ministerul Transporturilor de către transportatorii români fără succes, sunt justificate de oficialii din vestul Europei prin un așa-zis dumping social pe care îl fac firmele din estul Europei, relatează Digi24.

loading...

Din lume

VIDEO |Scene terifiante în Anglia: „Este cel mai violent atac petrecut pe pământ britanic”. Un arbitru a fost bătut şi călcat în picioare de zeci de jucători la un meci între două echipe de turci

Published

on

By

RECOMANDARE
Prăpăd în Prahova. Ploaia torențială și grindina de mărimea unui ou de porumbel au provocat un adevărat dezastru-VIDEO

Un meci de fotbal între două echipe de amatori a oferit un eveniment care a oripilat opinia publică. Două echipe formate exclusiv din etnici turci s-au înfruntat în finala „London Turkish League Federation Cup”, disputată în capitala Angliei. Meciul dintre Dumlupinar Yeni Malatya Spor şi GS FC s-a terminat cu scorul de 2-1, dar imaginile oferite de cele două echipe sunt de-a dreptul şocante. Arbitrul Fernando Lopez a fost călcat în picioare de fotbalişti, bătaie la care au fost părtaşi şi câţiva fani.

Arbitrul întâlnirii a fost pus la pământ şi bătut de jucătorii ambelor echipe, conform Daily Mail. Conform sursei citate, fotbaliştii lui GS FC, echipa pierzătoare, şi-au ieşit din minţi după ce le-au fost refuzate două două penalty-uri pe finalul partidei, terminând, de asemenea, meciul în nouă oameni. Comunitatea Turcă de Fotbal din Londra a anunţat ulterior pentru Sportsmail că arbitrul Lopez are doar vânătăi şi că nu a rămas cu nimic rupt după acest incident.

„Cu siguranţă e cel mai violent atac asupra unui arbitru petrecut pe pământ britanic”, a declarat reprezentantul Ref Support UK, Martin Cassidy.

Un oficial al ligii a oferit şi primele declaraţii pe seama incidentului: „Îi vrem afară. E dezgustător şi îi condamnăm. Cerem excluderea permanentă a celor implicaţi, odată ce poliţia va identifica vionovaţii. Îi vrem afară, chiar dacă e o ligă pentru comunitatea turcă în Marea Britanie, care se joacă de peste 40 de ani”.

Poliţia a fost chemată la faţa locului, iar un martor a declarat că arbitrul nu ar vrea să depună plângere în urma acestui eveniment.

Sursa: prosport.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***