Semne că ai mercur în corp. Cum se manifestă intoxicaţia cu mercur - Infoalert.ro
Connect with us

LIFE

Semne că ai mercur în corp. Cum se manifestă intoxicaţia cu mercur

Published

on

RECOMANDARE
Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Intoxicaţia cu mercur este extrem de periculoasă şi se poate manifesta în mai multe moduri. În trecut, intoxicaţia cu mercur purta denumirea de „boală a pălărierului nebun”. Acest element greu se găseşte în mod natural în natură, însă nu are ce căuta în corp deoarece produce o serie de transformări nedorite în organism.

Mercurul (numit şi „argint viu”) se absoarbe repede în organism şi pe toate căile: respiratorie (80% din vaporii de mercur sunt absorbiţi în alveole), cutanată (prin leziuni chiar minore, chiar prin piele intactă), digestivă (doar prin compusii organici ai mercurului). Ajuns în sânge se leagă de hematii sau se dizolvă în lipoizii sângelui şi este transportat la organe, mai ales cele bogate în lipide: creier, ficat, mucoasa tubului digestiv, glande salivare, rinichi, sistem nervos. Dintre organe, în rinichi se va găsi cea mai mare concentraţie.

Mercurul poate fi luat din mai multe surse: mercurul lichid poate pătrunde în corp în cazul spargerii unui termometru; sărurile anorganice de mercur, prezente în baterii, sunt şi ele periculoase pentru corp – niciodată să nu atingi cu limba capătul unei baterii deoarece rişti să te îmbolnăveşti; metilmercurul sau mercurul organic se găseşte mai ales în peşte contaminat ori fructe de mare.

Dacă ai spart din greşeală un termometru cu mercur şi mercurul ajuns în organismul tău, trebuie să ştii că poţi poţi avea aceste simptome:

– respiraţie îngreunată urmată de scurte episoade de asfixiere (mai ales în somn);

– dureri abdominale puternice (se simt ca nişte înţepături de ace);

– dureri de cap;

– probleme cu memoria (uiţi lucruri elementare, vizibile);

– tulburări de vedere şi auditive.

Ce trebuie să faci dacă ai spart un termometru cu mercur:

  1. Eliberează încăperea de persoane şi animale. Animalele pot fi purtătoare de mercur şi pot contamina oamenii. Acestea sunt atrase de strălucirea puternică a mercurului.
  2. Foloseşte mănuşi de cauciuc pentru a curăţa locul şi sticla de termometru şi cârpe vechi.
  3. Şterge suprafaţa pe care a stat mercurul cu o cârpă umedă. Nu folosi clor!
  4. Lasă camera să se aerisească 24 de ore. Ar fi bine să dormi în altă încăpere dacă mercurul a ieşit din termometru în dormitor;
  5. Dacă mercurul a atins hainele, nu le băga la maşina de spălat. Aruncă-le!

Analize pentru depistarea metalelor grele în organism

Analiza firului de păr (analiza minerala tisulară) este cea mai precisă modalitate de a afla concentraţia de metale grele din corp. Testele de sânge sau urină nu sunt întotdeauna relevante, pentru că metalele grele se depozitează în grăsimi, păr sau unghii.

Surse selective: sanatate.bzi.ro; tratamentnaturist.ro; teotrandafir.com

loading...

Diverse

Mai toți o calcă în picioare, însă este cel mai bun tratament pentru vindecarea înțepăturilor de insecte

Published

on

By

RECOMANDARE
Angajat al unei fabrici de mezeluri rupe tăcerea. "NICIODATĂ nu o să pun gura pe așa ceva". Iată ce bagă în salam, parizer, mușchi, șuncă sau Kaizer. Răspândiți masiv!

Deși crește în multe locuri (spații verzi, grădini, terenuri de fotbal, terenuri virane, etc), prea puțini îi dau importanța cuvenită acestei plante. Se numește pătlagina și este o plantă cu aproximativ 200 de variațiuni, toate cu aceleași proprietăți medicinale. Cele mai populare sunt Lance si Broadleaf.

La noi in tara, aceasta plantă are mai multe denumiri: limba-boului, mama-ploii, pătlănjel sau iarba-mare. Înflorește în luna mai, iar ultimele frunze rămân verzi până toamna târziu.

De la pătlagină se utilizează mai ales rădăcina si tulpina. Pe lângă o mulțime de vitamine, ca A, C sau K, planta mai are in componenta si acid salicilic, ulei volatil, proteine, substanțe minerale, substanțe antibiotice si acizi grași.

Una dintre proprietățile pătlaginii este vindecarea înțepăturilor de țânțari. Planta are calități astringente puternice si absoarbe toxinele din organism. Puteți strivi frunza de pătlagină ca s-o puneți pe zonele vătămate. Se pune pătlagina pe înțepături de albine și de alte insecte, pe acnee, tăieturi sau erupții cutanate. Bandajați tratamentul aplicat pentru 4 -12 ore!

O altă modalitate de a de beneficia de proprietățile uimitoare ale pătlaginii este aceea de a va prepara un balsam pe care să îl aplicați pe piele. Este foarte bun si pentru tratarea hemoroizilor. Pătlagina are efecte uimitoare si asupra sistemului digestiv, mai ales pentru un sistem digestiv care a fost distrus de uzul antibioticelor, anti-inflamatoarelor sau calmantelor de orice fel, un sistem afectat de intoxicații alimentare, etc.

Pentru tratarea problemelor digestive puteți folosi atât frunzele cat si semințele de pătlagină. Din frunze puteți face ceai, le puteți pune în supă sau le puteți usca si folosi pentru asezonarea mâncărurilor.

Semințele de pătlagină înmuiate și consumate stimulează pierderea in greutate si îmbunătățește tranzitul. Pătlagina ajută la tratarea tusei si a răcelii, acționând ca un antibiotic foarte puternic. Este un adevărat medicament si pentru tratamentul celor bolnavi de tuberculoză, dar si pentru cei care au probleme din cauza stresului cotidian sau din cauza oboselii prelungite, tratează problemele menstruale, afecțiunile digestive, afecțiunile pielii si chiar artrita.

RECOMANDARE
Angajat al unei fabrici de mezeluri rupe tăcerea. "NICIODATĂ nu o să pun gura pe așa ceva". Iată ce bagă în salam, parizer, mușchi, șuncă sau Kaizer. Răspândiți masiv!

Sursa: http://sanatatea.ro/toti-o-calca-in-picioare-insa-este-cel-mai-bun-tratament-de-pe-planeta/

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***