sâmbătă, aprilie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Acestea sunt semnele timpurii care anunță cancerul. Depistată de timpuriu, boala se tratează mult mai ușor

Unii bolnavi de cancer pulmonar au raportat umflături sau roșeala a fetei. Tumorile pulmonare cu celule mici de obicei blochează vasele de sânge

Poți identifica 20 de semne timpurii  pentru cancer, care te pun în gardă pentru a consulta medicul. Diagnosticarea timpurie înseamnă un tratament mai putin agresiv.

 1. Respirația fluierătoare si dificultățile de respirație.

Printre primele semne de care bolnavii de cancer pulmonar își aduc aminte este imposibilitatea de a-si regla respirația.

 1. Tusea cronică sau o durere în piept.

Mai multe tipuri de cancer, printre care leucemia și tumorile pulmonare, pot cauza simptome care se aseamănă cu o tuse rea sau cu o bronșită. Câțiva pacienți cu cancer pulmonar acuzau o durere in piept care se extinde până sus în umăr sau jos în mână.

 1. Febra frecventa și infecțiile.

Acestea pot fi semne ale leucemiei, un cancer al celulelor sângelui care începe in măduvă. Leucemia determina măduva să producă niveluri anormale de celule albe în sânge, lăsând organismul în imposibilitatea de a lupta cu infecțiile.

 1. Dificultățile la înghițire.

Sunt deseori asociate cu cancerul de esofag sau gât și, uneori, cu cel al cancerului de plămâni.

 1. Ganglionii umflați sau nodulii pe gat, la subraț sau zona inghinală.

Ganglionii măriți sunt semnul unor modificări în sistemul limfatic, putând fi un semn al cancerului.

 1. Vânătăile excesive sau sângerările care nu se mai opresc.

Înseamnă că ceva anormal care se întâmplă cu trombocitele si celulele roșii ale sângelui, lucru  care poate fi un semn al leucemiei.

 1. Slăbiciunea și oboseala.

Oboseala generalizată si starea persistentă de slăbiciune sunt un simptom al multor tipuri de cancer, semne la care va trebui sa te uiți alături de alte simptome.

 1. Balonarea sau îngrășarea abdominală.

Femeile diagnosticate cu cancer ovarian au semnalat balonare abdominală de neexplicat care a apărut instantaneu si a continuat pentru o perioada lungă de timp

 1. Sentimentul de sațietate.

Este un semn al cancerului ovarian; femeile spun că nu au apetit, deși nu au mâncat pentru o bună perioadă de timp.

 1. Durerea pelviană sau abdominală.

Durerile si crampele in zona pelvisului si abdomenului semnalează cancerul ovarian. Leucemia poate de asemenea, cauza o durere abdominală.

 1. Sângerarea rectală sau sângele în fecale.

Acesta este un rezultat comun al diagnosticării cancerului colorectal. Sângele in toaletă este el însuși un motiv să-ți suni doctorul si să programezi o colonoscopie.

 1. Pierderile inexplicabile în greutate.

Reprezintă un semn precoce al cancerului colonului si al altor tipuri de cancer digestiv; este de asemenea un semn al cancerului care se extinde la ficat.

 1. Stomacul iritat sau durerile de stomac.
Foarte interesant și..  Senatul a adoptat tacit. Cei care își bat nevestele și copiii vor scăpa. Acum este lege

Pot fi semnale ale un cancerului colorectal.

 1. Sânii umflați, inflamați sau roșii.

Indica un cancer inflamator de sân. Contactează-ti doctorul pentru orice schimbări neexplicabile ale sânilor.

 1. Schimbări ale sfârcurilor.

Una dintre cele mai comune schimbări pe care femeile si le amintesc înainte de a fi diagnosticate cu cancer de sân, este că sfârcul a început să arate turtit, inversat sau întors spre laterale.

 1. Menstruația densă sau dureroasă, sângerările dintre menstruații.

Reprezintă trucul spre depistarea cancerului uterin sau endometrial.

 1. Umflături ale fetei.

Unii bolnavi de cancer pulmonar au raportat umflături sau roșeala a fetei. Tumorile pulmonare cu celule mici de obicei blochează vasele de sânge din piept, prevenind transportul sângelui de la cap la față

 1. Un nodul de piele inflamat care nu se vindecă.

Indică diferitele tipuri de cancer-melanom, carcinomul bazocelular, carcinoma cu celule scuamoase – atenție sporită la verificarea pielii de pe corp pentru creșteri ciudate sau pete.

 1. Schimbări ale unghiilor.

Schimbările inexplicabile ale unghiilor pot fi un semn al diferitelor tipuri de cancer. O dunga maro sau neagră sau un punct sub unghie pot indica un cancer de piele, in timp ce noul descoperit ”clubbing”- lărgirea capetelor degetelor cu unghii care se curbează in jos peste vârful degetelor – poate fi un semn al cancerului de plămân. Unghiile albe sau palide pot câteodată sa fie un semn al cancerului de ficat

 1. Durerea de spate sau în partea dreapta jos.

Mulți pacienți spun ca acesta a fost primul semn al cancerului de ficat. Cancerul de sân este adesea diagnosticat prin dureri de spate, care pot avea loc când tumoarea sânului apasă înapoi in piept sau când cancerul se împrăștie la coloană sau coaste.

Indiferent daca ești bărbat sau femeie, este important să-ți supraveghezi orice schimbare neobișnuită din corp, pentru detecta orice semne ale cancerului timpuriu.

Sursa: ascensiuneaspiritului.blogspot.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.