Acasă Diverse Sfatul specialiştilor: Cum îngrijim MUŞCATELE pe timpul iernii

Sfatul specialiştilor: Cum îngrijim MUŞCATELE pe timpul iernii

0

Toată vara ne-au înfrumuseţat grădinile, balcoanele şi terasele cu coloritul lor superb. Cum frigul s-a instalat deja, este indicat să luăm măsurile necesare pentru ca muşcatele să supravieţuască pe timpul iernii şi să ne bucure, din nou, la primăvară. Iată ce spun specialiştii:

Ține mușcatele în interiorul casei

Mușcatele au nevoie de căldură, așadar nu trebuie lăsate pe balcon sau terasă. Acestea trebuie mutate în casa înainte de căderea primei brume. Când sunt introduse în casă, trebuie efectuată tunderea lăstarilor, precum și a ramurilor afectate de boli ori dăunători sau a celor uscate. De asemenea, se vor îndeparta toate frunzele uscate sau veștede.

Poziționarea ghivecelor

În timpul iernii, mușcatele trebuie poziționate într-o încăpere luminoasă, în care temperatura este constantă. Sunt de evitat încăperile în care se înregistrează schimbări bruște de temperatură. De asemenea, acestea trebuie poziționate în locuri în care sunt ferite de curent. Spațiul trebuie să fie unul bine aerisit. Pot fi poziționate pe pervazul geamului, însă ai grijă ca sub acestea să nu se afle un calorifer care să dogorească. Ideal ar fi ca temperatura din cameră să se încadreze între 15-22oC.

Udarea mușcatelor în timpul iernii

În timpul iernii, mușcatele intră într-o perioadă de repaus, motiv pentru care acestea nu au nevoie de udări dese. Mușcatele se pot uda la o săptămână sau chiar două. Udarea acestora se va efectua numai în momentul în care pământul acestora este complet uscat.

Sursa: gradina.acasa.ro

Foarte interesant și..  Semne din bătrâni care anunță cum va fi iarna

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentPericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație
Articolul următorInvenție românească de succes, ieftină și economică. Centrala termică în sobă de teracotă